Hivatalosan is korrigálták Overdose idejét

Hivatalosan is korrigálták Overdose idejét

Továbbra is megvan a pályacsúcs

2011. április 18-án délelőtt a PannoniaOverdose.hu vetette fel, hogy a versenyszervezők valószínűleg tévesen mérték Overdose győztes idejét, és már akkor jelezték, hogy a helyes idő így is pályacsúcs lehet, mivel bizonyosan jobb a korábbi 57,8-nál.

Sejtésük beigazolódott, mert a Német Galoppdirektórium, a németországi galopp-versenyek hivatalos szervezője 18 órakor korrigálta Overdose hoppegarteni futamának lefutási idejét, a korábban közölt 54,1-es időt 57,1-re módosítva.

Tegnap a PannoniaOvedose.hu a hivatalos berlini időről tudósított, amit már ott a pályán enyhe fejcsóválással fogadtak, de az öröm perceiben lehetőségük sem volt ellenőrizni. A tízórás autóútról hazaérkezve első dolguk volt, hogy meggyőzödjenek ennek helyességéről a videofelvétel alapján. Az ott közölt idő téves volt, de Overdose mindenképpen pályacsúcsot javított Berlinben.

A PannoniaOverdose.hu tudósítói az első pillanatban nem akarták elhinni Overdose 54,1-es idejét, ugyanis a régi pályacsúcs 57,8 volt, azaz hatvan méterrel előzte volna meg a korábbi rekordert. Mire Gerhard Schöningh, a pálya igazgatója leírta nekik egy papírra. Az 54,1-es idő jobb a párizsinál, és a Soumillonnal elért budapestinél is.

A pályán ugyanis két kisebb domb is volt, Overdose lovasa pedig az utolsó 100 méteren teljesen kiengedett. Továbbá ehhez az őrületes időhöz a többiek is „túl közel” voltak hozzá. Ám minden kétséget eloszlatott Schöningh igazgató úr, aki ezt az eredményt egy papírral is leírta, továbbá a verseny után a mázsaházban lévő táblán is 54,1 volt a hivatalos végeredmény.

Ám miután egész éjjel autóztak, csak reggel tudtak meggyőződni róla, hogy ezt az időt a berliniek valószínűleg elmérték, de egy biztos, Overdose így is bőven a régi pályacsúcson belül futott. Azaz berlini formája és stílusa rendkívül bíztató a várható angliai megmérettetések előtt.

2011.04.18
Forrás: PannoniaOverdose
Kép: canva
Frissítve: 2023.08.04.

Hozzászólások