Favorit győzelem a Hazafi Díjban

Favorit győzelem a Hazafi Díjban

Viva La Diva sikerét hozta tegnap a Kincsem Parkban a hároméves kancák számára kiírt Hazafi Díj. Az 1600 méteres főfutamban nyolc telivért szólítottak startgépbe, de Tábortűz állva maradt az indításnál, így a Bábolna-Tatai istálló lova korán kiesett a versenyből.

A favorit Viva La Diva (a képen) és zsokéja, Németh Sándor eleinte a mezőny végén helyezkedett, majd folyamatosan csökkentve hátrányukat az élen haladó lóval szemben, könnyedén vették át a vezetést. A finisre fordulva Ribárszki Sándor idomítottja már magabiztos előnnyel rendelkezett, amit egészen a célvonalig meg is őrzött. Második helyen a Szlovákiából érkező Samantha For Love (Zdenko Smida) ért célt, míg harmadikként Mennydörgés (Kerekes Károly) végzett.

Említsük meg, hogy a Ribárszki-Németh páros rövid időn belül már a második kiemelt versenyt nyerte a Kincsem Parkban, mivel egy héttel korábban Makaam-mal arattak emlékezetes győzelmet a Káposztásmegyeri Díjban.

A vasárnapi versenynap legeredményesebb lovasa Bakos Gábor lett, aki az első futamban Mafumo-val nem talált legyőzőre, majd dr. Ecsedi Leticia úrhölgy lovát, Tobea Farmers Boy-t vezette győzelemre. A pályafutása első versenyét futó angol import annak ellenére tudott nyerni, hogy a start pillanatát kimondottan rosszul kapta el.

Az idomárok tekintetében kiegyenlített versenynapot zártunk. Kilenc futamban, kilenc különböző mester trenírozottja végzett az élen.


2012.04.30.
Alpári Gergő, Lovasok.hu
Kép: Canva
Frissítve: 2023.06.05.

Hozzászólások