Frankel még mindig legyőzhetetlen

Frankel még mindig legyőzhetetlen

Trénere párbajra hívta Black Caviar-t és csapatát

Frankel (Tom Queally) könnyed sikerével zárult a Lovasok.hu-n is beharangozott mérföldes Lockinge Stakes.

A négyéves mén pályafutása tizedik győzelmét aratta szombaton Newbury-ben, mellyel továbbra is őrzi makulátlan mérlegét. Második helyen a legnagyobb ellenfélként számon tartott Excelebration (Joseph O’Brien) ért célba, öt hosszal követve a szupersztárt, míg harmadiknak a futam előtt lejelentett Strong Suit tréningtársa, Dubawi Gold (Richard Hughes) „kocogott” be.

Szinte biztosra vehető, hogy Frankel legközelebbi futása a Royal Ascot-on lesz esedékes, de az  egyelőre még kérdéses, hogy ott melyik versenyben folytatja.

Trénere Sir Henry Cecil a versenyt követően a sajtó munkatársainak adott interjújában elmondta, jobban nem is alakulhatott volna a visszatérés. A terveik között szerepel a június 20-ára kiírt Prince of Wales’s Stakes, melyet 2000 méteren futnak, de természetesen nevezték a lovat az egy nappal korábban  lefutásra kerülő Queen Anne Stakes-re is, ahol 1600 méteren csapnak majd össze a legjobb középtávú galopplovak. Lovasa Tom Queally szintén nagyon boldogan nyilatkozott, és többek között azt is megtudhattuk tőle, hogy véleménye szerint Frankel sokat fejlődött a tél folyamán: „Egyre komolyabb és erősebb lesz” – mondta a zsoké.

A szakmában mérvadó  Racing Post „bírái” elsőre a tavalyi topjának megfelelő 139-es RPR (Racing Post Rate) képességszámmal illették Frankel szombati teljesítményét, mellyel újra elfoglalta méltó helyét az angolok összesített világranglistájának élén, letaszítva a trónról napjaink másik ünnepelt sztárját, a veretlen ausztrál csillagot, Black Caviar-t, és a franciák kiválóságát, Cirrus Des Aigles-t, akik egyaránt 130 egységgel büszkélkednek. Tegyük hozzá, aligha elképzelhető, hogy az év hátralévő részében bárki is a közelébe férkőzhetne Frankel kimagasló RPR számának.

S ha már Black Caviar-t említettük…

Sir Henry Cecil, hacsak burkoltan is, de kihívta a csodakanca csapatát, egy mindent eldöntő párbajra, amelyre elképzelése szerint augusztus elsején, a goodwood-i Sussex Stakes-ben (1600 méteren) kerülhetne sor. Természetesen a média sem hallgatott sokáig, míg a szponzorok azonnal felajánlották, hogy 1 millió fontra emelik a futam pénzdíjat, amennyiben összejön a várva várt találkozó. Normál körülmények között 300 ezer fonton osztozik a verseny első öt helyezettje, melyből a győztesnek 170 ezres fizetség jár.

De maradjunk a realitások talaján. Csekély az esély ugyanis arra, hogy a két óriás valaha is összemérje erejét…

 

2012.05.21., Szekeres Krisztián
Kép: Canva
Frissítve: 2023.05.30.

Hozzászólások