Hölle Martin világbajnok

Magyar győzelem a pónifogathajtó-világbajnokságon

 

Hölle Martin egyesben aranyérmes lett a franciaországi Pauban megrendezett pónifogathajtó-világbajnokságon. 16 évével így ő a magyar fogathajtás legfiatalabb felnőtt világbajnoka.

Akadályhajtásban alapidőn belül hibátlan hajtást mutatott be és mindössze 0,27 másodperc időtúllépéssel ért a célba az Újhartyán Gyémánt Lovaspark SE kétszeres korosztályos Európa-bajnoka, aki a 2011-es vb-n egyéniben hetedik volt.

Ifj. Dobrovitz József a négyesfogatok között alapidőn belül, verőhiba nélkül teljesítette az akadálypályát, így az összetettben második helyezést ért el, a holland Brand Chardon mögött. A magyar csapat harmadikként zárt. A csapatversenyt szintén Hollandia nyerte, a német különítmény pedig második lett.

2013. a magyar fogathajtás eddigi legsikeresebb éve:

  • Egyéni arany (Lázár Vilmos) és csapatarany (Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Nagy Tibor) a Kettesfogathajtó Világbajnokságon.
  • Egyéni bronz (Lázár Zoltán) és csapatbronzérem (Lázár Zoltán, Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József) a Négyesfogathajtó Európa-bajnokságon.

Ezt tetézte most fiataljaink kirobbanó sikere. Fogathajtóink az elmúlt egy évben nyolc Világ- és Európa-bajnoki éremmel gazdagodtak, melyből három arany.

Lázár Vilmos a Magyar Lovas Szövetség elnöke, levélben gratulált a Pónifogathajtó Világbajnokság versenyzőinek:

Kedves Fiatal Fogathajtó Barataim! 

A Pónifogathajtó Világbajnokságon elért nagyszerű eredményetekhez szívből gratulálok! Tovább erősítettétek fogathajtásunk jó hírét a világban. Büszkék vagyunk Rátok. Sikeretek is bizonyítja, hogy van fogatjövő Magyarországon. A szakvezetők munkáját és a szülők áldozatvállalását köszönöm.

 

2013.11.04.
Forrás: MTI, Dr. Fehér Károly – Magyar Lovas Szövetség
Frissítve: 2023.09.30.
Fotó: Canva

Hozzászólások