Fintha Gábor gyors pályát tervezett

Bemutatjuk a kettesfogathajtó vb maratonpályáját

 

A korábbi szövetségi kapitány, Fintha Gábor kifejezetten élvezi új feladatát, a pályaépítést – most ebben a minőségben van jelen a szlovákiai Kistapolcsányban csütörtökön kezdődött kettesfogathajtó-világbajnokságon.

“Sokkal könnyebb és nyugodtabb a pályaépítés, mint a szakvezetői állás. Nagyon élvezem ezt a feladatot” – mondta. A maratonpálya nyolc akadályáról szólva kifejtette, hogy a jelenlegi trendeknek megfelelően gyorsra tervezte azokat, de számos technikás részük van. Hozzátette, mindegyikben legalább két-három útvonalat választhatnak a versenyzők, azaz nagyon sok múlik majd a hajtókon, hogy megtalálják a lovaiknak leginkább megfelelő vonalvezetést az akadályokban.

Fintha szombat óta tartózkodik a helyszínen, de év közben hatszor látogatott el a Nyitrához közeli Kistapolcsányba, hogy ellenőrizze a munkálatokat. Kifejtette, nagyszerű versenyt vár, a szervezők minden kérését első szóra teljesítették, egyszer sem szembesült azzal, hogy útmutatásai gazdasági vagy szakmai szempontok miatt ne valósultak volna meg.

“Egészen kiváló csapatot hoztak össze a rendezésre. Az akkreditációs személyzet magyar, a virágokat a hollandok hozták, a kordonokat németek, az istállót lengyelek építették, mindenhonnan a legjobbakat kérték fel” – mondta a szakember, aki tavaly mondott le szövetségi kapitányi posztjáról, mert az a vb pályaépítői feladatával összeférhetetlen lett volna.

Fintha úgy vélte, a magyar csapat mindenképpen éremesélyes, ehhez pedig a szombati maratonhajtásban kell kimagaslóan teljesíteniük a versenyzőknek, de szerinte ez menni fog nekik.

Szombaton a maratonhajtással folytatódik, majd vasárnap az akadályhajtással zárul a kettesfogathajtó-világbajnokság.

 

2013.08.30. Gergelics József
Forrás: MTI
Frissítve: 2023.09.28.
Fotó: Canva

Hozzászólások