Aachen után optimista a fogathajtók szövetségi kapitánya

A magyar fogathajtók ezüstéremmel térhettek haza a négyesfogathajtók legjelentősebb versenyéről, az aacheni CHIO-ról. Tóth Tamás, a kettes- és négyesfogathajtók szövetségi kapitánya a Hippoevent-nek összegezte a magyar fogathajtók aacheni CHIO-n nyújtott teljesítményét:

Tóth Tamás a magyar kettes- és négyesfogathajtók szövetségi kapitánya

Hogyan látja a magyar csapat aacheni szereplését (második helyezés a Nemzetek versenyében)?

Tóth Tamás: A magyar négyesfogathajtó csapat szereplését sikeresnek és eredményesnek tartom. Régóta szerettünk volna hasonló eredményt elérni! Az aacheni verseny rámutatott arra, hogy hol kell még javítanunk, hol vannak hibák.

Összekovácsolódott, erős csapat a magyar?

Tóth Tamás: Igen, a magyar csapat erős, egységes és motivált! A csapat tagjainál a meglévő hajtótudás egyre biztosabban mutatkozik meg. A csapat erősségét mutatja, hogy az aacheni versenyen a csapateredménybe számító díjhajtás sikertelensége után sikerült talpra állni és a maraton versenyszámban a riválisokkal szemben jelentős előnyt szerezni. A vasárnapi akadályhajtásban pedig, a kényszerű lócserék után (három hajtóból kettőnél) is sikerült megőrizni a második helyünket.

Megosztja velünk a Franciaországban megrendezésre kerülő Lovas Világjátékokra készülő magyar négyesfogathajtók előzetesen lenevezett tagjainak névsorát?

Tóth Tamás:  Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József, Lázár Zoltán, Móró Lajos, Váczi István hajtókat neveztem előzetesen a Világjátékokra.

Milyen reményekkel várják a FEI Világjátékokat?

Tóth Tamás:  Sokat kell még dolgozni és készülni, hogy sikeresen tudjunk szerepelni a normandiai Világbajnokságon. Reméljük, hogy a meglévő hibáinkat sikerül mérsékelni szeptemberig. Ha ez sikerül, akkor hasonlóan jó eredményre számíthatunk mint Aachenben!

2014.07.23. Forrás: Hippoevent & Zsuzsi Mitykó


KapcsoLÓdó cikkek:

2004 óta a legnagyobb magyar fogatsiker Aachenben >>

Ezüstéremmel térhetnek haza fogathajtóink Aachenből >>

Elemükben voltak a magyar hajtók a maratonon >>

A magyar fogathajtóknak nem hozott szerencsét a péntek >>

Dobogóközelben a magyar csapat a díjhajtás után >>

Aachen: a fogathajtóknál megállt az idő?  >>

Hozzászólások