Elegancia és összhang – díjhajtás képekben Aachenből

Az aacheni CHIO-t a négyesfogathajtók legrangosabb megmérettetéseként tartják számon. Összeállításunkban ezúttal a díjhajtás legszebb pillanatait mutatjuk be Friederike Scheytt fotóin.

Lázár Zoltán fogata
Még 28 képünk van a díjhajtásról. A galéria megtekintéséhez kattints a képre
!

Az idei fogatversenyen 9 nemzet, 7 csapat, 25 hajtó, köztük 11 világbajnok indult. Ebben a mezőnyben sikerült a Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József és Lázár Zoltán alkotta magyar csapatnak megszereznie a második helyezést.

A szerdai díjhajtás után az első három helyen Chester Weber, Boyd Exell és Theo Timmerman végeztek. A magyar versenyzők közül a bírák Dobrovitz József díjhajtó programját értékelték a legjobbra, aki az ötödik helyről folytathatta a versenyt. Lázár Zoltán a 9., míg ifjabb Dobrovitz József a 15. helyről várta a folytatást holtversenyben a belga Glenn Geerts-szel. 

A csütörtöki, csapatversenybe beszámító díjhajtást követően idén is az Ijsbrand Chardon, Koos de Ronde és Theo Timmerman összeállítású holland fogathajtó csapat állt az élre, a magyar hajtók a dobogóról épp csak lecsúszva a negyedik helyről várták az igazi erősségüknek számító maraton- és akadályhajtást.

Chester Weber fogata
Még 28 képünk van a díjhajtásról. A galéria megtekintéséhez kattints a képre
!

A fotós, Friederike Scheytt maga is lelkes lovas, az osztrák Hippoevent fogathajtó portál állandó munkatársa. Tudását többek között olyan profik mellett csiszolta, mint Gabriele Boiselle.

 

Hozzászólások