Aachen: a fogathajtóknál megállt az idő?

A történelem ismétli magát – legalábbis a fogathajtók aacheni megmérettetésén mindenképpen. A szerdai díjhajtás eredményei kísértetiesen hasonlítanak a 2013-as listához. A dobogó első három helyén ezúttal is Chester Weber, Boyd Exell és Theo Timmerman állnak. A versenyszám további érdekessége, hogy a magyar versenyzők sorrendje is ugyanaz, mint egy éve: Dobrovitz József, Lázár Zoltán és ifj. Dobrovitz József.

Chester Weber és fogata

Kár lenne tagadni, hogy Aachen egyszerűen jól fekszik Chester Webernek. A 39 éves amerikai versenyzőnek köztudottan erőssége a díjhajtás, programjával idén is az első helyen végzett – ezúttal Boris, Para, Splash und Uniek összeállítású fogatával. A négy ló közül három a tavalyi fogatában is szerepelt, Boris az egyedüli, akinek új lehet az aacheni levegő.

A második helyen a jelenlegi világbajnok és világkupa-győztes Boyd Exell áll 40,47 ponttal. Az ő fogatába is bekerült egy új ló a tavalyi összeállításhoz képest. A harmadik helyen Theo Timmerman végzett 41,60 hibaponttal, aki viszont ugyanazzal a négy lóval hajtott a pályára idén is, mint tavaly.

A magyar versenyzők közül a bírák Dobrovitz József díjhajtó programját értékelték a legjobbra, aki így 47,13 hibaponttal az ötödik helyről folytatja a versenyt. Lázár Zoltán 49,38 hibaponttal a kilencedik helyről, míg ifjabb Dobrovitz József 58,28 ponttal a 15. helyről várja a folytatást holtversenyben a belga Glenn Geerts-szel. 

Helyezés
Fogat
Eredmény
1. 
Weber Chester
(Boris, Para, Splash, Uniek)
36,22
77,4%
2.
Exell Boyd
(Capone II, Curios, Monty, Winston)
41,00
74,4%
3.
Timmerman Theo
(Boy, Draco, Mister, Rodina)
42,12
73,7%
5.
Dobrovitz József
(Amadeus, Carlo, Torino, Waltstar)
47,13
70,5%
9.
Lázár Zoltán
(Bíbor, Favory Cudar, Maestoso X 9, Siglavy Szell)
49,38
69,1%
15.
ifj. Dobrovitz József
(Bandidos, Conversano VI25, Riant, Vivaldo)
58,28
63,6%
 
 
 
 Részletes eredménylista letöltése:
 2014. július 16. Fogathajtás, egyéni>>
 

A hagyományos háromnapos fogathajtó versenyekkel ellentétben csütörtökön ismét díjhajtással folytatódott az aacheni CHIO. Aachenben ugyanis a fogathajtók egyéni- és a csapatversenye élesen különválik. A szerdai díjhajtás, a pénteki akadályhajtás és a szombati maraton az egyéni eredményekbe számítanak bele. A Nemzetek Díja helyezéseiről pedig a csütörtöki díjhajtás, és a vasárnapi maraton- és akadályhajtás dönt majd.

2014.07.17. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: CHIO Aachen

Hozzászólások