Favorit ügetők brillíroztak

Salihamidzic remek start után végig vezetve rettentő könnyen nyerte a napi főfutamot, a Mount Díjat Márton Lajossal. Harlynda hajtójával, Veljko Mazsity-val és Oldtimer Diamant Vezér Emesével szerezték meg a helyezéseket.

A végig vezető Salihamidzic nyerte meg a napi főfutamot, a Mount díjat.

Összefoglaló a 2016. április 9-i ügető futamokról:

1. futam – Zsörtölődő Hendikep:

A favorit, Stone Capes Judy vette a legjobb startot és elment vezetni. Mögötte Renoir Lag, Reine Fille és Machetta ügettek. A vezető négyes jelentős előnyre tett szert, teljesen kettévált a mezőny, az üldözők Knock-down vezetésével érkeztek. Mire ráfordultak a második kanyarra, Stone Capes Judy-nak is lett egy nagyobb előnye Renoir Lag, Reine Fille és Machetta hármasával szemben. Stone Capes Judy külön versenyt futott és roppant magabiztosan végig vezetve nyerte a versenyt. Reine Fille, Machetta és Renoir Lag volt a további sorrend, a futam után azonban a Versenyintézőség a harmadikként célba ért Machetta-t tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Renoir Lag ölébe hullott a bronzérem.

Befutási sorrend: Stone Capes Judy (5) – Reine Fille (2) – Renoir Lag (6)
Győztes idő: 16,7

2. futam – Bájital díj I. rész:

Super Tv Foto hibázott a start előtt is, majd utána is, így kiesett a versenyből, de Üstökös is galoppal kezdett. Toncsi vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, mögötte Utolsó mohikán, Sütike és Trendy Girl alkották az élmezőnyt. Egy körrel a vége előtt Ugolino Ans átvette a vezetést és növelte előnyét. Toncsi mellé felügetett Utolsó mohikán, hátulról pedig Turandot Matto és Timur kezdték meg a zárkózást. Ugolino Ans előnye az utolsó kanyarban csökkent, de aztán a befutóban újra nőtt és könnyű siker lett a vége. Utolsó mohikán szerezte meg a második helyet, Turandot Matto pedig a harmadikat.

Upset, Üstökös és Super Tv Foto hibával futottak.

Lejelentették: (10) – Unreal Boss-t
Befutási sorrend: Ugolino Ans (11) – Utolsó mohikán (3) – Turandot Matto (6)
Győztes idő: 19,7

3. futam – Parcella Hendikep:

Imperiál vezetésével érkeztek a lovak az első egyenesre. Mögötte Mambo Girl, Magiszter, Kazein, Orinoco és Rózsakert volt a sorrend. Magiszter zárkózott fel fél hosszra Imperiál mögé, Mambo Girl volt még közel, az utolsó kanyarban pedig Kiskarcsi színei is megjelentek. A befutóban Mambo Girl elügetett Imperiál mellett, nagy lendülettel érkezett Kiskarcsi és még nála is komolyabb veszélyt jelentett a vezető lóra Orinoco. Mambo Girl és Orinoco között célfotó döntött, Kiskarcsi lett a harmadik.

Kazein a túlsó oldalon hibázott és kiesett a versenyből.

Befutási sorrend: Mambo Girl (2) – Orinoco (7) – Kiskarcsi (9)
Győztes idő: 17,1

Célfotó Mambo Girl-ről és Orinoco-ról.

4. futam – Bájital díj II. rész:

Trotzwo és Tidal Wave kettőse kezdett a legjobban, majd Euklid A.T., Tiny Angel, Talisman Sun és a zárkózó Ultra Lady volt a sorrend. Trotzwo-t folyamatosan támadta Tidal Wave, de nem tudott elmenni mellette. Euklid A.T.-t a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, Unique Noble pedig galoppozott, ezért esett ki a versenyből. A befutóban megjelent Ultra Lady és lépésről-lépésre egyre feljebb zárkózott, a célt pedig már elsőként érte el. Tidal Wave lett a második, a harmadik helyre célfotót kértek Tiny Angel és Usain között.

Tesco Magic is hibával futott.

Befutási sorrend: Ultra Lady (12) – Tidal Wave (8) – Tiny Angel (7)
Győztes idő: 21,1

5. futam – Diós díj:

Lucky Boy volt a leggyorsabb a startnál és élre állt. Anna Milau tudta tartani vele a lépést, őket néhány hosszal lemaradva követték az üldözők, akik Saxicola Jet vezetésével érkeztek és egy körrel a vége előtt a cseh favorit, Evian Boko is megjelent az élmezőnyben. A túlsó oldalon fel is ügetett Lucky Boy mögé, a fáradó Anna Milau-t pedig Saxicola Jet és Celebrity Classic is megelőzte. A befutóban Evian Boko átvette a vezetést és Saxicola Jet-tel, valamint Celebrity Classic-kal hatalmasat csatáztak a győzelemért.

Mountain Bambi még a verseny első felében elugrotta magát, diszkvalifikálták.

Befutási sorrend: Evian Boko (6) – Saxicola Jet (1) – Celebrity Classic (5)
Győztes idő: 17,7

6. futam – Utász díj:

Jól indult a két favorit, Tamara Boss és Újrázz!. Mögöttük kettesoszlopokba rendeződött az élmezőny, amit Shake Up és Támogató, valamint Sumi és Sámuel alkottak. A túlsó oldalon Svéd barát kezdte meg a zárkózást és felügetett Támogató mögé, a befutóban pedig Tücsök is elindult. Az utolsó 100 méteren Újrázz! gyorsabb volt, mint Tamara Boss és megnyerte a futamot, a harmadik helyért volt küzdelem Sholty Geri és Tücsök között.

Sóvirág az első egyenesben galoppozott.

Befutási sorrend: Újrázz! (4) – Tamara Boss (2) – Sholty Geri (11)
Győztes idő: 18,1

Újrázz! egy tavaly novemberi futamban is nyert.

7. futam – Mount díj:

Elsőre sikeres volt az indítás, az élről forduló és igen jó esélyt képviselő Salihamidzic vállalta magára a vezetést, mögötte pedig Harlynda és Oldtimer Diamant kettőse ügetett, majd Henrik Ibsen A.T. és Amy’s Love, Ördög Hegedűse és Temass volt a további sorrend. A túlsó oldalon Temass indított hosszú hajrát és felment a Salihamidzic mögött ügető Oldtimer Diamant mellé, a befutóban azonban elfáradt. Újra jött viszont Harlynda és a végig vezető Salihamidzic mögött megszerezte a második helyet Oldtimer Diamant előtt.

Befutási sorrend: Salihamidzic (4) – Harlynda (3) – Oldtimer Diamant (5)
Győztes idő: 18,2

8. futam – Dolores Hendikep:

Elsőre sikerült az indítás, majd a start után Miki Manó, Kapitány, Nebraska, Süni, Rozália, Miki és Őszi Fény sorrend alakult ki, és mire a túlsó oldalra értek, már a hátsó lovak is felértek a közepes tempónak köszönhetően. Egy körrel a vége előtt Kapitány átvette a vezetést. Az utolsó kanyarban Szacharin is elindult és bár nagyon rászaladt a végén Kapitányra, megverni nem tudta, Miki szerezte meg a harmadik helyet.

A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 6-os számú ló hajtója, Vudi Lajos ellen túlzott ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címén és élt a hátrahelyezés jogával, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Szacharin (8) – Kapitány (6) – Miki (5)
Győztes idő: 20,2

9. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Harmadszorra sikerült az indítás az amatőrök futamában. Rustik Rozi ment el vezetni, azonban a hátulról forduló Pipacsos nagyon hamar ledolgozta a térhátrányát, és mire az első kanyarba értek, átvette a vezetést. Nekifutó ügetett fel mellé és ők ketten kicsit lehagyták a többieket, akik Rustik Rozi vezetésével érkeztek. A túlsó oldal közepén megkezdte a zárkózást Kincses és elindult Orient Boy. Utóbbi az utolsó kanyarban felügetett a vezető kettős mellé, a befutóban pedig könnyen ment el mellettük és nyerte a futamot. A második helyért volt küzdelem Nekifutó és Pipacsos között, a célfotó döntött Nekifutó javára.

Ronaldo és Kandidátus hibával futottak.

Befutási sorrend: Orient Boy (12) – Nekifutó (11) – Pipacsos (13)
Győztes idő: 20,1

A következő ügető versenynap április 16-án szombaton, Pulay Kornél Emlékverseny lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. április 16-án szombaton, Pulay Kornél Emlékverseny, kezdés 14:00-kor
  • A belépés ingyenes!
A versenyekről közvetít a 

2016.04.11.
Forrás, fotó: kincsempark.hu

 

Hozzászólások