Lovak és modellek a kifutón

Kényelmes és funkcionális, gyönyörű és praktikus. A lovas divat tervezői ezeknek az elvárásoknak tetőtől-talpig eleget tettek, így az idei őszi-téli kollekcióban sem fogsz majd csaLÓdni. Kölnben jártunk, ahol idén nemcsak lovasok, hanem még lovak is részt vettek a háromnapos Spoga Horse szakkiállításon.

Idén 54 országból mintegy 3900 látogató érkezett a Spoga Horse szakkiállításra. A látogatók magas száma nemcsak a megrendelhető őszi-téli lovas kollekciónak volt köszönhető, hanem bizonyára a lovaknak is, hiszen a kiállítók idén először vaLÓdi lovakon is bemutattak néhány innovációt.

A “próbababa” jól tűrte a reflektorfényt

“A divat első számú parancsa, hogy érezzük jól magunkat a viselt ruhában. Nincs stílustalanabb nő annál, aki bizonytalannak érzi magát a ruhájában” – mondta Coco Chanel. A lovas divat is ezt az életérzést tükrözi, amely a lovasok mindennapjait végigkíséri. Ezt hangsúlyozza az az őszi-téli kollekció is, amely január 31. és február 2. között naponta kétszer, teltház előtt került bemutatásra a kölni Spoga Horse kiállításon.

Új szín: tengerkék

Az új trendeket mindig a színek fejezik ki legjobban. Míg tavasszal és nyáron még mindig a pasztell árnyalatok dominálnak, addig a 2016/2017-es őszi-téli kollekcióban új színek születtek: meleg hatású, erős árnyalatok rézvörössel kombinálva segítenek melegen tartani a lovasokat a mínuszokban is. A komor színek mint a fekete, barna, szürke és az erős szilvás árnyalatok továbbra is jelen vannak, de igazán jól kombinálhatók az új divatszínekkel, például a tengerkékkel, mely néha világosabb, néha sötétebb, hol ciánba, hol zöldbe hajlik át.

A tengerkék lesz a 2016/2017-es őszi-téli kollekció divatszíne

A piros örök divat

A piros és árnyalatai töretlen népszerűségnek örvendenek, s a téglavöröstől a gránátpirosig, a burgundin át a feketeszederig mindenféle piros tónus rendkívül népszerű a lovasok körében, de szuperül kiegészíti a tengerészkéket vagy a fehér színt is.

A fukszia, vagyis a sötét meleg pink árnyalat szintén régóta uralja a ló-, és lovasfelszerelések világát. Ezzel szemben idén a jeges téli színek, a szürke, ezüst és világoskék árnyalatokat is megjelennek a palettán.

A piros ötven árnyalata és a több anyagból álló dzsekik ősztől várnak a boltokban

Tavaly debütáltak, és idén továbbra is népszerűek a lovaglónadrágokon alkalmazott izgalmas, egyedi minták. Nemcsak a minták, hanem az anyagok is váltakoznak: népszerűek a több anyagot ötvöző dzsekik, átmeneti kabátok is.

Klasszikus, szembeötlő viseletek

Izgalmas, egyedi mintájú lovaglónadrág és a tengerkék újabb változatai

Néhány viselet kialakításakor a tervező tudatosan a minimumra törekszik, mégis megtartja az elegáns vonalat. Második pillantásra már feltűnnek a szenzációs apró részletek, mint például az ezüstösen csillogó csík amit előszeretettel használnak, hogy elegánssá tegyenek egy fekete szettet, legyen szó ló- vagy lovasfelszerelésről.

A letisztult, kontrasztos övtartók a lovaglónadrágokon, vagy a kontrasztos álzsebek a zakókon szintén a figyelemfelkeltést, különlegességet szolgálják, és egy kis pluszt visznek a lovas hétköznapokba. A farmer anyagú lovaglónadrágok tengerkék és fukszia színben egy pillanat alatt megragadják a tekintetet.

Minimális díszítés, maximális hatás

Városban és lovardában is

Vegyük például a parka lovas dzsekit vagy kabátot, mely tökéletes kényelmet biztosít rendkívül praktikus meleg bélésével, magas gallérjával és a szabad mozgást biztosító kialakítással. Ám akkor is bátran viselheted, ha a városban akad dolgod, köszönhetően a divatosan húzott derékrésznek és a levehető, szőrös kapucninak. A csősálak és a laza, kötött, bojtos sapkák szintén megállják a helyüket úgy a városban, mint a lovardában.

Az idei kabátokban bátran sétálhatsz a városban és a lovardában is.

A megfelelő kollekcióval felfegyverkezve a divatrajongó lovasok is megmutathatják a nagy világnak vaLÓdi énjüket és egyéniségüket. Hiszen a lovas világmárkék tervezői tudják: ha a lovasok jól érzik magukat a bőrükben, akkor tudják csak igazán élvezni a kinti, lovak körüli munkákat és a lovassportok örömeit, így a kényelem mellett hangsúlyos szerepet kap a kinézet is. Ráadásul egy jó kabát vagy kényelmes nadrág feldobhatja azokat a ritka, ám stresszes szürke hétköznapokat, melyeket ló nélkül kell kibírnia a lovasoknak. Hiszen ezeken a napokon is mindenkinek látnia kell, mennyire belevaLÓak a lovasok.

2016.03.01. Fotó és forrás: Spogahorse.com, Canva
Frissítve: 2022.07.25.

Hozzászólások