Szuhai Rodrigo a felnőtt elődöntő győztese

Péntektől vasárnapig zajlik a 2022-23-as fedettpályás szezon első döntője. A Nemzeti Lovarda fedelesében 2,7 millió forint összdíjazásért az öt- és hatéves, valamint az utánpótlás (7-8 éves) lovak mellett a felnőtt kategória fedettpályás döntője kerül megrendezésre.

105 centiméteren zajlott az ötéves lovak elődöntője, ahol 8,40 ponttal a Fekete György által lovagolt pej mén, Nightrider szerezte meg a győzelmet. A ló tulajdonosa dr. Pusztai Zsuzsanna. A második helyen 8,30 ponttal testvériesen osztozott Lukács Loránd Diamant de Semilly apaságú ménje, Donie Brasco Kovács Henrivel a nyeregben, illetve az ifj. Szabó Gábor által bemutatott Nibolensky (tulajdonos: Kórusz Szofia).

A hatéves lovak mezőnyében Kovács Henrit már elsőként szólították az eredményhirdetésre Rádiháza Nike nyergében (tulajdonos: Lukács Loránd). Nem meglepetés, hogy a Fabiancsics Horses Lewitzben tenyésztett Diasandro Blue-ja zárt másodikként Faluhelyi Ádámmal, hiszen a páros az egész szezonban ott volt a dobogós helyezettek között. Harmadikként végzett Füzér Flóra és Zidane nevű heréltje.

125-130 centiméteres akadályok várták az utánpótlás korosztályba tartozó lovakat, ahol a legjobb helyezéseket a hétéves lovak szerezték meg. A leggyorsabb hibátlant Krucsó Szabolcsnak és Diamant de Semilly apaságú kancájának, Diana by Borisnak (tulajdonos: Márki Zoltán) sikerült bemutatnia. A második helyen zárt Nagy Balázs Agropoint Cassiloc apaságú kancája, Málna és Mráz Tamás. Harmadik Szabó Virág Noémi és Toll Central. A ló apja Cornet Obolensky, tulajdonosa a Tóth Jr. Horse Power Kft. A nyolcévesek legjobbja Burucs Borbála saját tenyésztésű ménje, Miami de Garder volt, a páros a negyedik helyen zárta az első versenynapot.

27 indulót láthatott a közönség a 135 centiméteres felnőtt elődöntőben, ahol Szuhai Rodrigo és Cornet (Diósgyőri VTK) maga mögé utasította a mezőnyt. A dobogós helyeket Búza Krisztián és Gareza, illetve Bohák-Debreczeni Éva és Cortez szerezték meg.

A 110 centiméteres nyitott versenyszám legjobbja Horváth Dávid Martin volt Kapitánnyal (Pro Equus Lovas Klub), míg 120 centiméteren Szabó Krisztina és Hattrick II (Viktor-i Sportegyesület) szerezte meg a győzelmet. A fiatal lovas Gorzó Eszter és Arwen (Mizsei Lovastanya SE) nem csak korosztálya, de az egész mezőny leggyorsabb hibátlanját teljesítette.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2023.03.20.

Hozzászólások