Sorsdöntő kongresszus előtt a Nemzetközi Öttusa Szövetség

Online formában tartják meg a hét végén a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) tisztújító, egyben a sportág jövőjét meghatározó kongresszusát. Az eseményen három magyar szakember pályázik különböző tisztségekre.

Sorsdöntő kongresszus előtt a Nemzetközi Öttusa Szövetség

Kedden délután oktatáson vettünk részt, kipróbáltuk, hogyan működik a rendszer, vagyis megtartottuk a kongresszus főpróbáját” – tájékoztatta az MTI-t Gallai István, a hazai szövetség (MÖSZ) főtitkára, aki arról is beszámolt, hogy a MÖSZ irodájába kihelyezett “kongresszusi teremben” Simóka Beáta elnökségi tag, valamint ő képviseli a magyar érdekeket. Szavazati joggal korábbi döntés értelmében csak Simóka rendelkezik majd, a főtitkár egy fontos posztért indul harcba, ezért ő nem vesz részt a voksoláson, ugyanakkor kapott egy speciális kódot, amellyel beléphet a rendszerbe, ha hozzászólna.

Gallai István elmondta, hogy a próba során kérdésre válaszolva a vezetők kijelentették, hogy titkos lesz a szavazás. A napirend megváltoztatásához, új pontok felvételéhez kétharmados többség kell. A tervezett napirend szerint a lovaglás eltörléséről még a tisztújítás előtt szavaz a tagság, mivel a németek beadták a sportágat módosító javaslatukat. Az elnöki posztra egyedüli jelölt Klaus Schormannt nyolcadszor választhatják meg, de ehhez a küldöttek 50 százalékának támogatására plusz egy szavazatra lesz szükség.

Három magyar szakember jelentkezett különböző tisztségekre. A végrehajtó bizottság sportszakmai helyéért Gallai Istvánnak két vetélytársa lesz, a két tiszteletbeli auditori pozícióra – felügyelőbizottsági tevékenységre – viszont csak ketten jelentkeztek: Simóka Beáta és a brazil Helio Cardoso. A technikai bizottságba Kulcsár Ágnes juthat be ismét. Ebbe a testületbe többen is jelentkeztek, közülük hat tagot a kongresszus választ meg, hatot pedig az új elnökség.

2021. november 24.
Forrás: MTI
Kép: Canva.com
Frissítve: 2022.09.19.

A témában eddig megjelent cikkeink:

Hozzászólások