Shutterfly búcsúzott Aachenben

Shutterfly búcsúzott Aachenben

Miután szerdán megnyerte a 155 cm-es díjugrató versenyszámot, a Warsteiner Díjat, Meredith Michaels-Beerbaum úgy döntött, hogy visszalépteti Shutterfly-t a vasárnapi Nagydíjból, és végleg nyugdíjba vonul a még mindig csúcsformában levő díjugrató legenda. Shutterfly július 17-én, vasárnap,negyvenezer fős közönség előtt búcsúzott az élsporttól Aachenben.

A kivételes képességű herélt 6 éves korában került Michaels-Beerbaumhoz, akkor még Struwwelpeter néven. Lóápolója, Anu Harrila szerint Shutterfly kedveli az embereket – mindaddig, amíg nem idegenek a számára. Két dolgot nem szeret: a nyergelést és a díjátadó ceremóniákat. Ez utóbbin kilenc éves koráig nem is vett részt, bár eredményeinek köszönhetően igencsak sokszor lett volna lehetősége rá, a zaj és a taps nagyon felidegesíti.

Közös pályafutásuk során Meredith Michaels-Beerbaum és Shutterfly többet nyert, mint amiről egy lovas álmodhat. A 18 éves Silvio I apaságú pej herélt összesen 3,5 millió eurót és öt Mercedes autót nyert lovasának. A számtalan Nagydíj, Nemzetek Díja és három Világkupa Döntő győzelem (2005, 2008, 2009), illetve az Európa- és Világbajnokságokon elért helyezései mind-mind azt bizonyítják, hogy Shutterfly a világ egyik legeredményesebb ugrólova.

Meredith teljesen el volt ragadtatva a szerdai győzelemtől. „Ezzel szeretnék köszönetet mondani számára” – mondta Shutterfly búcsúztatásakor, aki természetesen továbbra is a családdal marad, és a legelőn tölti a nyugdíjas éveit.

Bardóczky Eszter
Lovasok.hu
Forrás: horseandhound.co.uk
Kép: Canva
Frissítve: 2023.05.30.

Hozzászólások