Pontos lovaglásért világkupa pont ifj. Szabó Gábornak

Díjugratóink továbbra sem pihennek: a CSIO-győztes ifj. Szabó Gábor Litvániában szerzett értékes Világkupa pontokat, Ebreichsdorfban pedig a starthoz álló mezőny harmadát magyar lovasok adták.

Fotó: csiobudapest.hu

Világkupa pont ifj. Szabó Gábornak

Először vállalta magyar lovas – mégpedig ifj. Szabó Gábor-, hogy Litvániáig utazik egy nemzetközi díjugrató versenyre. Gábor folytatta idei sikersorozatát, négy lóval összesen nyolc helyezést szerzett.

Siauliai-ban rendezett világkupa versenyszámban Timpex Bölcsésszel négy hibaponttal  a pontszerző kilencedik helyen végzett a több mint harminc lovast számláló mezőnyben. Gábor további helyezéseit is a Timpex Ménes lovaival, Ben-Hurral, Ezüsttel és a hatéves Gerlével érte el.

Ifj. Szabó Gábor számára a lengyelországi lesznoi világkupa-állomással folytatódik a versenysorozat.

A magyarok domináltak Ebreichsdorfban

A korábbi népes mezőnyök után ezúttal jóval kevesebben neveztek az ebreichsdorfi CSI díjugrató versenyre, a magyar lovasok azonban szép számmal képviseltették magukat, mintegy az indulók harmadát tették ki. 

A 145 cm-es Nagydíjban a harminc lovast felvonultató mezőnyben tíz magyar állt starthoz. A győztes a német Jörne Sprehe lett Stakki’s Jumperrel. A legkiemelkedőbb magyar eredményeket az utánpótlás válogatott hölgy tagjai szerezték. Ötödik helyen végzett Vándor Zsófia Quintusszal, míg a 17 éves Weinhardt Virág Chiclanával hetedik lett a 24.600 euró összdíjazású versenyszámban. Füzér Gábor Le Royallal és Gombos László Bukfenccel négy hibapontjukkal is pénzdíjazással járó helyezést szereztek.

A szombat esti derby-ben Tóth László Istivel a második lett, Gombos László Admirálissal és Hollé Sára Clintusszal a helyezettek között zárt.

2016.10.18. Forrás: Díjugrató Szakág
Frissítve: 2022.08.11.
Fotó: csiobudapest.hu

Hozzászólások