Öttusa vk – Réti Kamilla ezüstérmes Ankarában

Réti Kamilla ezüstérmet nyert az öttusázók törökországi világkupa-versenyén, Ankarában. A másik magyar induló, Guzi Blanka hetedik lett.

Az 58 fős női mezőny kedden két csoportban selejtezett, az első 15-15 hely ért automatikus elődöntőt, illetve további hat versenyző a pontszáma alapján lépett tovább. Az A csoportban Guzi Blanka hetedik, a B-ben Réti Kamilla 13. lett.

Szerdán következett a körvívás, melynek eredményét magukkal vitték a versenyzők a további szakaszokba, Réti 21 győzelemmel és 14 vereséggel, Guzi pedig 13/22-vel zárt. A csütörtöki elődöntőben két 18-as csoportban küzdöttek az öttusázók, az első hét-hét hely jelentett automatikus finálét, négy további versenyző pedig a pontszáma alapján került a 18-as döntőbe. Réti az A csoportban hatodik lett, Guzi a B-ben kilencedikként végzett, de pontszáma elégnek bizonyult a fináléhoz.

A szombati döntőben Réti egy veréssel, míg Guzi hibátlanul ment végig a lovaspályán, a bónuszvívásban előbbi négy, utóbbi két pluszpontot szerzett, majd a 200 méteres úszásban mindkét magyar a mezőny második felében zárt: Guzi 2:20.32 perccel, Réti pedig 2:31.85-tel. A négy lövészettel megszakított 3000 méteres futásban viszont mindketten remekeltek: Réti 11:33.85 perccel a második, Guzi 11:50.28-cal az ötödik legjobb időt érte el.

A versenyt a brit Jessica Varley nyerte, mindössze négy másodperccel megelőzve Réti Kamillát, a bronzérmet pedig az ugyancsak brit, Tokióban olimpiai bajnok Kate French harcolta ki.

A végeredmény (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
1. Jessica Varley (brit) 1385 pont
2. Réti Kamilla 1381
3. Kate French 1380
…7. Guzi Blanka 1352

Szombaton délután a férfiak döntője következik, vasárnap pedig vegyes váltó lesz.
Korábban Kairóban, Budapesten és a bulgáriai Albenában volt vk-verseny, a törökországi forduló után pedig ugyanezen a helyszínen kerül sor két hét múlva a vk-fináléra.

2022. 06. 11.
Kép: Canva
Forrás: MTI

Hozzászólások