Mráz Tamás első indulóként megnyerte a bábolnai 145 cm-t

Tizennégy órakor kezdődött a nagykör versenyszám a bábolnai nemzetközi verseny péntek délutánján. Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő, 145 cm-es, hiba-idős versenyszámának első indulója volt Nagy Balázs sárgájával, BN Silverrel Mráz Tamás, aki egy gyors hibátlannal feladta a leckét, nem is tudták megközelíteni, így az ő tiszteletére szólt országunk legtradicionálisabb lovas helyén a magyar himnusz.

Második helyen a fiatal lovas Európa-bajnokságra készülő, Alasztics Aliz végzett, aki Chablist lovagolta, harmadik a CSIO nagydíj győztes lovasunk, ifj. Szabó Gábor, Szombati Gábor pej lovával, Filuchival. Negyedik lett magyar bajnokunk, Czékus Zoltán Carundyval.

A bábolnai pénteki nagykör versenyszám egyben az ifjúsági válogatott Európa-bajnoki kvalifikációs versenyszáma volt. Ezt az akadályt legjobban két hölgy lovasunk, Ferencz Dalma Corradéval és Csetényi Lea Hámorral ugrotta meg, hiszen mindketten hibátlan pályával az ötödik és a hatodik helyen biztosították helyüket a spanyolországi csapatba.

Péntek reggel a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok versenypályáján a fiatal lovakról szólt. A hatéves lovak 120, a hétéves lovak 125 cm-en versengtek egy elbírálásért. A győzelmet Lo Sanctos Van De Suydersee nyergében Burucs Barna szerezte meg minimális különbséggel megelőzve a csütörtöki győztes, pej Xixo Borgiát és lovasát ifj. Szabó Gábort.

Harmadik helyen a magyar tenyésztésű Kurszán nyergében Hegedűs Kristóf végzett, negyedik lett Cougar Z Burucs Barnával, ötödik Mr. Brown Técsy Attilával és hatodik H-Secret By Boris Szabó-Máriás Sárával.

A kiskörben születésnapos győzelem született, hiszen több mint egy másodperccel lovagolt gyorsabban a mezőnynél a ma 16 éves születésnapját ünneplő Fésűs Gréta, aki Hunter Dadero Z-en versenyzett. A castiliás Limited Edition C-vel Kovács Roland lett a második, míg az idén még mindig csak 13 éves Szuhai Rodrigo Messenger Rouge Sz-el a harmadik.

Negyedik helyen Füzér Gábor végzett, Bölecz Virág pej lovával, Carionával, ötödik lett Drabant Zoltán Camillal, hatodik Krucsó Szabolcs a tavaly bábolnai ötéves lovak fináléját nyerő, Fbi De Hus-szal.

Az U25-ös korosztály 130 cm-es versenyszámát most „C” szabály szerint rendezték, de így sem történt változás a csütörtöki eredményekhez képest. Több mint két másodperces fölénnyel Alasztics Aliz lett a győztes, Linea nyergében megelőzve, Füzér Gábor tanítványát, Kiss Lizannát és saját tenyésztésű lovát, Cloét.

Majdnem kerek hatvan másodpercet lovagolt Lehotai Máté, aki a sárga PM Tamerlane-el a harmadik leggyorsabb volt, mögötte negyedik Lagretta HB nyergében Kovács Roland végzett, ötödik az osztrák színekben versenyző, Chiara-Fiorina Moser Conteroval, míg hatodik ifj. Petrik Béla által felkészített, Takács Petra és Kaffino By Boris.

2022. 06. 10.
Kép: Canva
Forrás: dijugratoszakag.hu

Hozzászólások