Minősült a Díjugrató EB-re ifj. Szabó Gábor

Várakozáson felül teljesítettek a Lengyelországban versenyző utánpótlás díjugratók. Ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel európa-bajnoki minősülést szerzett a somorjai CSI-n. A négy napos bábolnai verseny legmagasabb, 145 cm-es versenyszámában pedig Krucsó Szabolcs szerezte meg a győzelmet. Díjugrató körkép következik.

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Emlék a budapesti CSIO-n

Második hely az utánpótlás CSIO-ban

Minden várakozást felülmúlva értékes eredményt hozott a lengyelországi Ciekocinkoban rendezett utánpótlás CSIO. A magyar csapatban több lovas is most kapott először lehetőséget, hogy a Nemzetek Díjában lovagolhasson.

Az ifjúságiaknál a Reisz Panna – Captain (8-0), Szarka Éva – Tony Montana (4-12), Tóth Boglárka – Claudius (12-0), Ódor Evelin – Babett (5-4) összeállítású csapat összesen huszonegy hibaponttal fejezte be a csapatversenyt, így a házigazda lengyelek után a második helyen zártak, megelőzve az osztrákokat, cseheket és svédeket.

A gyermek csapatban Tóth Ninetta – Plankton (4-0), Sári Mia Sarolt – Cha Cha B Z (10-16), Alasztics Alíz – Szikhát (5-5) és Janik Anna Caballeróval lovagoltak. Janik Anna dupla hibátlannal tudta a csapatot a második helyen tartani.

A korosztályos CSIO Nagydíjakban is folytatódott a fiatal díjugratók sikersorozata. Alasztics Alíz Szikháttal ismét a dobogó harmadik fokára került. A tizenhárom éves Tóth Ninetta Planktonnal ötödik lett, egy verőhibával az összevetésben a leggyorsabb időt lovagolva.

A 140 cm-es ifjúsági Nagydíjban Szarka Éva hibátlanul lovagolt az alappályán és az összevetésben is, így Tony Montanával ő is egy harmadik helyet szerzett a magyar díjugrató sportnak.

Európa-bajnoki minősülés Somorján

Már a somorjai CSI*** verseny első két napja is bővelkedett magyar sikerekben. Ifj. Szabó Gábor Timpex Ezüsttel egy 135 cm-es versenyszámot, míg Horváth Balázs PM Dianával egy ötvenhét indulós, 140 cm-es versenyszámot tudott nyerni, Czékus Zoltán Kronosszal pedig másodikként zárt.

140 cm-en Varga Balázs Jloval első, ifj. Szabó Gábor Timpex Emlékkel második helyen végeztek. A nagykörben az első napon Horváth Balázs PM Jumping Ladyvel a nyolcadik, Szász Sándor Luftikus Boyjal pedig a tizedik helyen végeztek.

Később 145 cm-en ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel hatodikként zárt. Füzér Flóra dobogóra tudott kerülni Opállal egy hetvenhét indulós, hiba-idős versenyszámban.

A két hetes somorjai nemzetközi díjugrató verseny legrangosabb versenyszámában, a 150 cm-es Nagydíjban ötven lovas indulhatott.  Hat páros tudott hibátlanul menni, a győztes a holland Amber Fijen lett Briljanttal. Az összevetésben is hiba nélkül lovagló ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel az előkelő negyedik helyen végzett, ami európa-bajnoki minősülést ért.

A fiatal lovak versenyszámában az 5 éves Timpex Hódoló második lett ifj. Szabó Gáborral, a 6 éves Adél Czékus Zoltánnal a negyedik helyen végzett. A 7 éves lovak döntőjében Cessna Fazekas Istvánnal a harmadik helyre került.

Krucsó Szabolcs és Chacco Boy budapesti CSIO-n

Krucsó Szabolcs nyerte a Nagydíjat Bábolnán

A négy napos bábolnai nemzeti verseny legmagasabb, 145 cm-es Májusi Nagydíjában öt lovas teljesítette hiba nélkül Fodor István alappályáját. A győzelmet Krucsó Szabolcs szerezte meg, a villámgyors Chacco Boy-jal. Második helyen Fajka Dávid végzett Leonardo nyergében, míg a harmadik Babó Szilvia lett a Frederik apaságú PM Focussal.

2016.05.30. Forrás: Díjugrató Szakág
Frissítve: 2022.08.11.
Fotók: Hajdú Krisztina

Hozzászólások