Fiatal magyar díjugrató gárda sikere a somorjai nagydíjban

A mezőny erősségét mutatja, hogy a somorjai nemzetközi megmérettetés második hetének 145 cm-re kiírt, kétcsillagos nagydíjában negyvennégy indulóból tizenkilencen verőhiba nélkül értek célba. A fedettpályás verseny összevetésében végül négy magyar lovas tudott bekerülni, mivel három válogatott női versenyzőnk, Kalán Eszter Garezával, Vándor Zsófia Leopard Of Ballmore-al és Weinhardt Virág Equest Cha Chával egy és két hibapontos időtúllépéssel értek célba.

A somorjai kétcsillagos nagydíjat Csehország legjobb díjugratója, Ales Opatrny nyerte Forewerrel. A legjobb magyar teljesítményt Dömse Tamás érte el, aki Conquistadorral mindkét pályán hibátlanul ért célba, így negyedik lett.

A badacsonyi, Mráz Tamás is folytatta idei nagyszerű teljesítmény sorozatát, Nagy Balázs BN Silverével most sem hibázott és értékes helyezéssel zárt. A magyar díjugrató sport két fiatal tehetséges lovasa, Kovács Roland Messloubeta-val és Lehotai Máté PM Quinterával is kitett magáért, hiszen az alappálya után az összevetésben egy és két verőhibával a mezőny elejében végeztek.

Figyelemre méltó a magyar huszonéves generáció fejlődése, ami a somorjai nagydíj eredménylistáján tisztán látszik. A cél is egyértelmű, hiszen a jövő évi utánpótlás és felnőtt Európa-bajnokságok, CSIO versenyek reális terv lehet ezekkel a lovasokkal. Az NLSF Program bővítésképpen a kétcsillagos felnőtt nagydíj szinten eredményes magyar lovasok is bekapcsolódhassanak a képzésbe, ezért a tervek szerint a tél folyamán számukra német szakemberrel, két napos elméleti és gyakorlati összetartás szerveződik.

A somorjai nemzetközi díjugrató verseny további számaiban is remekeltek a magyar lovasok, Vándor Zsófia Quintusszal a középkör fináléjában lett második. A kétcsillagos kiskör döntőjének győztese, Búza Krisztián tanítványa, Gorzó Eszter Arwennel, második, Janik Attila lovasa, Csibi Zsófia Cool Conrad S-el.

Az egycsillagos Bronze tour döntőjét, Sári Viktor tanítványa nyerte, a talent program lovasa, Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z és az amatőr versenyszámban első és harmadik helyen, Pichovszky Dalma végzett, míg második lett Bérczy Anna.

A felvezető napok amatőr versenyszámaiban győzött Koncz Kincső és helyezett volt, Tapasztó Hanna Míra. A fiatal lovaknál a hatéves lovak döntőjében Márki Zoltán szürkéje, Diana By Boris volt a legjobb, első helyen végzett Krucsó Szabolccsal a nyergében.

Forrás: dijugratoszakag.hu
Kép: Canva
2022.11.09.

Hozzászólások