Fehérváron a Prosper LK volt a legeredményesebb!

Fehérváron a Prosper LK volt a legeredményesebb!

Székesfehérváron július 22-24. között folytatódott a díjugratók Országos Minősítő versenye.
Egy héttel ezelőtt Pátyon még az óriási hőséggel kellett meg küzdeniük a lovasoknak. Most pedig Székesfehérváron a változékony esős, szeles, hideg idővel. Nagyon jó érzés látni, hogy a díjugratóknál nem csökken a versenyzői kedv, sőt most Fehérváron nem tudtak annyi lovast fogadni, mint amennyien szerettek volna starthoz állni.
Pátyon a múlt héten az Airvent LC versenyzői sikereit hozta a három napos verseny. Székesfehérváron most a Prosper LK lovasai bizonyultak a legeredményesebb-
nek, a felnőttek mellett a fiatal lovasok is nagyszerűen szerepeltek.

A kép illusztráció

Péntek:

A pénteki versenynap a Hortobágyi Derbyt nyerő, Márki Zoltán volt nagyon eredményes. Először a 6 éves lovak versenyét nyerte meg Chacco Boyal, utána pedig az A/1 nyitott versenyszámot Gavallér nyergében. Az 5 éves lovak versenyében (110 cm) Kovács Kaarlo győzött, Innova-Agro Carrasco nevű lovával. A második Mráz Tamás lett Prosper LK (Chacco), a harmadik helyen Piroska Zoltán (Cameron) végzett. A 6 éves lovak minősítőjét (120 cm) már az elején említett Márki Zoltán nyerte Chacco Boyal, második lett Técsy Attila (Alfie), a harmadik Bazsó Gergely (Contact). Az A/1 nyitott versenyszámban (125 cm) Márki Zoltán Gavallérral az első, Chacco Boyal harmadik lett. A második helyen Kovács Kaarlo végzett Timpex Apoleonnal. A/2* (130 cm) Rezgő Zoltán volt a legeredményesebb Captain nyergében, őt Hideg Imre (Quatro) és Kovács Kaarlo (Calydon) követték.

Szombat:

Szombat a Prosper LK lovasainak a sikerét hozta, Mráz Tamás megnyerte az A/2* versenyszámot Mimi nyergében, Bagyánszky Gabriella pedig Bétóval a fiatal lovasok versenyét. A/1 nyitott versenyszámot ahogyan pénteken, szombaton is Márki Zoltán nyerte Gavallérral. Szotyori Nagy Kristóf Prosper LK Lacrima Di Felicitával második, a harmadik Mráz Tamás lett Maxim Mokka nyergében. A fiatal lovasok versenyében Bagyánszky Gabriella Prosper LK győzött Bétóval, a csapattársa Ujvári Barbara előtt (Thália), harmadik lett Bölcskei Márk (Rádiháza-Szendergő). Az A/2*-ben (130 cm) Mráz Tamás  Mimi nevű lovával nem talált legyőzőre, Hideg Imre lett a második, a harmadik helyezést Szotyori Nagy Kristóf szerezte meg Lacrima Di Felicitával. Az A/3*-as versenyszámot (140 cm) Piroska Zoltán nyerte meg Zsorzsettel, Herceg Csaba Rockival a második, Legényi Pintér Sándor Nearcoval a harmadik lett.

Vasárnap:

Vasárnap az 5 éves lovak versenyét (110 cm) ahogyan pénteken, Kovács Kaarlo újra megnyerte Innova-Agro Carrasco nyergében. Técsy Attila a második (Balou Du G), a harmadik Kárándi Imre lett (Agropoint Qirosa). Az A/1 nyitott versenyt (125 cm) a szombati második helyezése után sikerült megnyernie Szotyori Nagy Kristófnak Lacrima Di Felicita nyergében. Márki Zoltán lett a második (Chacco Boy), a harmadik ifj. Herczog Emil lett (Reflex). A/2**-ben Hideg Imre Quatróval bizonyult a legjobbnak, Jován Richárd (Prinz Junior) és Szilágyi Réka előtt (Médea Of Brightness).
Július 29-30. között Nyíregyházán rendezik meg, a Championátust és az Országos Minősítőt.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011. 07. 27.)

Frissítve: 2024.01.19.
Fotó: Canva

Hozzászólások