Gyulai fogatverseny 2006.05.01.

Némi izgalom, végül szép hajtósiker
A vizesben a rudasként befogott Előkelő elcsúszott, de folytatta

 

Régi hagyomány Gyulán a Tanyamúzeumnál rendezett május elsejei lovasverseny. Idén is rajthoz álltak a megye díjugratói, hetvennyolc startot rögzítettek a jegyzőkönyvek.

Öt számban hirdettek eredményt. A kezdő lovasok között, ügyes lovaglással, hibátlan teljesítéssel Gajdács Bettina (Békéscsabai LK) Olimpia nevű lovával nyert, klubtársa, Szabó Adrienn előtt. A kezdő lovak mezőnyében a győztes lovat, Vénuszt, Kotroczó Róbert lovagolta (Lyberty LK), az összevetésben is hibátlanul. A 110—120 cm-es díjugratás ifjúsági kategóriájában nyolcan indultak, a legeredményesebb közülük Horostyák Norbert (Gyeraj Lovastanya) Marika nevű lovával, aki az összevetésben is hibátlanul teljesített. A felnőttek között Bogár István (Bogár Team) Lili nyergében szerezte meg az első helyet. A Gyulai Vándor-kupa a pontgyűjtő szám győzteséé, Bogár Istváné lett, aki Mandinkát lovagolta és 1300 pontot gyűjtött, a második helyen is ő végzett Froggy Boy nevű lovával.

, , ,

A fábiánsebestyéni fogathajtó versenyen Papp János (Ménes Kft.) díjhajtását a nemzetközi zsűri a tizenkettedik hellyel jutalmazta.

A maratonhajtásban Előkelő és Ezerjó akadályról akadályra hozta a jó eredményeket, míg az utolsóban, a vizesben a rudasként befogott Előkelő elcsúszott. Ám a fogat azonnal folytatta a versenyt és az ötödik helyen zárt. Az akadályhajtásban hibátlan alappályával, időtúllépésért kapott hibaponttal a második helyen végzett. Öszszetettben végül a hatodik helyért járó fehér szalag került a fogat lovára.

, , ,

Május elsején Sarkadon huszonkét éve rendeznek fogathajtó versenyt, ami nemzetközivé vált a Romániából érkező fogatokkal. Idén harmincegy nevezés futott be. A kettes fogatok között Barna János (Eleki LK) nyerte az akadályhajtást, míg Medvegy Zoltán (Kondorosi LK) a vadászhajtást. Az egyes fogatok mezőnyében mindkét számban Demkó Zsolt (Kisvárosi LK) végzett az élen. Mögötte Szolnoki Ferenc (Sarkadi LK) lett a második mindegyik számban. A pónifogatok mezőnyében Bélteki Zsolt (Tessedik LK, Szarvas) szintén két kék szalagot kapott.

Szabó Zsuzsa
Forrás: Békés Megyei Hírlap
Frissítve: 2023.07.10.
Fotók: Canva

Hozzászólások