Kiemelték a lovat az aknából

Kiemelték a lovat az aknából

Vízaknából emeltek ki egy lovat vasárnap reggel a tűzoltók a Hajdú-Bihar megyei Apafán. Az állat elszabadult az istállóból és az udvaron beleesett egy két méter mély aknába. A lovat elbódították majd darus kocsival kiemelték.

A csikó vasárnap reggel esett a két méter mély, udvari vízaknába. Az állat súlya alatt beszakadt az alkalmi palatető, a gazda már csak a nagy robajt hallotta.

„Kihúzta a fejét a kötőfékből és elszabadult az istállóból. Sose csinált még ilyet. Még azt se lehet mondani, hogy nem volt járatva, mert tegnap este elég sokat szekerezett. Futott, szaladt, járatva volt” – mondta Keszler Ferencné.

A két és fél éves csikót állatorvos bódította el, a tűzoltók csak ezután emelhették ki az aknából. A pihegő állat pár perccel később saját lábára állt. Sérülései nem súlyosak.

„ Kapott antibiotikumot a sérüléséből kifolyólag illetve tetanusz szérumot, meg helyileg lekezeljük a sebet. Törése nincsen, terheli mindegyik lábát, tehát úgy néz ki, hogy nincs” – mondta Dr. Balázs László, állatorvos.

A ló a körülményekhez képest jól van. Két-három hét lábadozás után már szaladgálhat is az udvaron. A csikónak az volt a szerencséje, hogy puha, laza talajra esett. Az állatorvos szerint az is kisebb fajta csoda, hogy egy ekkora zuhanást törés nélkül úszott meg a mintegy fél tonnás állat.

RTL KLUB, 2006-11-26
Frissítve: 2023.05.15.
Fotó: Canva

Hozzászólások