Csizmadia Csenge a gyermek bajnok

Az időjárás vasárnap is alaposan próbára tette a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság lovasait, szakadó esőben zajlott a gyermek korosztály döntője.

A 15 lovas azonban így is kitett magáért. Az idei év különlegessége, hogy ebben a kategóriában még soha nem gyűlt össze ilyen nagy létszám a döntőre.

Az első fordulóban két, a másodikban öt lovas teljesítette hibátlanul a pályát, a végső helyezésekről pedig összevetés döntött. Az első helyért zajló összevetést a Prosper Lovasklub versenyzője, Baumann Bori és Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Csizmadia Csenge tudta hibátlanul teljesíteni a Chacco-Blue apaságú Chavoltusszal, maga mögé utasítva Pichovszky Dalmát Casco PP nyergében (Némethy Bertalan Alapítvány, edző: Sós Attila), aki egy verőhibát vétett a rövidített pályán.

A bronzéremért zajló összevetésben a DEAC színeiben versenyző Fábián Johanna és Quantum 20 volt a legeredményesebb, a páros edzője Szabó-Máriás Sára.

Fábián Maja Olívia és Chacrinue (GSH TEAM Lovas Klub SE) a negyedik, Kiss Johanna Janka és Cym Carlsson S (Prosper LK) az ötödik helyen zárt. További helyezettek: Nagy Zsófia – Victory Blue PS (Prosper LK), Hegedűs Laura Lili – Clintus (Budapesti Lovas Klub), Bodnár Annabell – Identity (Némethy Bertalan Alapítvány).

A barátságtalan időjárás miatt az eredményhirdetésre a Nemzeti Lovarda nagy fedelesében került sor. A lovasoknak Budavári Anikó, a versenybíróság tagja, Stróbl Dorottya, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkára gratulált.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2023.09.26.

Hozzászólások