Bohák-Debreczeni Éva és és Cortez a bajnok 140 centiméteren

100 centiméteres magasságon indult a háromnapos országos minősítő utolsó versenynapja.

Ismét kitettek magukért a Varga Ménes GYLE versenyzői: első Lukácsi Léna és Top Iallah du Bergshaff (póni), második Lukácsi Lilla és Cristo (póni). Harmadik helyen zárt Hegedüs Kristóf és Q-Chin Chin Chacco.

A kezdő lovasok között a legmagasabb értékelést 8,2 stílusponttal Tóth Sebestyén és Carrera (Golden Horse SE) kapta, második Lukácsi Léna és Top Iallah du Bergshaff, harmadik Meskó Vivien és Edison.

110 centiméteren az ötéves lovak mezőnyében a Búza Krisztián által lovagolt Congress apaságú sötétpej kanca, Cascaya SJ végzett a mezőny élén, maga mögé utasítva a Hajdú Petra által bemutatott Next Diamonds W.G.-t, és Gál Balázs Milánt Emerald de Revel nyergében.

Kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám várta 110 centiméteres magasságon az ifjúsági kategória lovasait. Itt végül a Moga Henrietta Réka – Törpiri párosnak (Equina LSE) szólt a taps, az élbolyban üldözői Madarász Lili és Lambrusco 61, valamint Horváth Emma és Contesi voltak.

Az amatőr lovasok számára kiírt versenyszámban a Viktor-i Sportegyesület lovasai brillíroztak. Első Firyulina Ekaterina és Sonatina Blue, második Szakács Noémi és Idill. A harmadik helyen Varnyú Lilla és Big Boss zárt.

A nyitott mezőnyben Hegedüs Kristóf és Campari (Gyömrői Tövesmajor LE) hozta a leggyorsabb hibátlant a szintén Kétfázisos megszakítás nélküli versenyszámban. Vass Fanni Galga nyergében csak századmásodpercekkel csúszott a második helyre, harmadik László Elizabet és Maldini.

A hatéves lovak legjobbja az ifj. Kövy András által bemutatott Manitu 88 volt. A Mylord Carthago apaságú sárga mén tulajdonosa dr. Nyíri Viktor. Második helyen zárt a Conthargos apaságú Conccodello PSZ Kovács Rolanddal a nyeregben, harmadik Stróbl Dorottya és Bognár Flyplesure.

120 centiméteren gyűlt össze a legnépesebb mezőny 39 lovassal. Itt Németh Viktória szerezte meg a győzelmet Rádiháza Görögtánc nyergében (Gerje LSE). A további sorrend a dobogón: Faluhelyi Ádám – El Camino, Godzsák Inez – Cartier.

A 120 centiméteres versenyszám minden bizonnyal csak bemelegítés volt Faluhelyi Ádám számára, aki 130 centiméteren az összes dobogós helyet megszerezte a Fabiancsics Horses SE lovaival: első Golden Lady Des Vergers, második Maccothago PS, harmadik Vis A Vis nyergében.

A fiatal lovas korosztály legjobbja Fábiáncsics Gábor és Faluhelyi Ádám tanítványa, Csiszárik Petra volt Harperrel.

Mindösszesen hét lovas nevezett a nap utolsó, 140 centiméteres versenyszámban. A leggyorsabb hibátlant Bohák-Debreczeni Éva és Cortez teljesítette, így egy újabb szép győzelemmel zárták a hétvégét.

Másodikként szólították az eredményhirdetésre Lengyel Róbertet Cazera TSH nyergében, harmadik ifj. Kövy András és Casallandia PS.

A helyezetteknek Abay Pál, a versenybíróság elnöke gratulált.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2023.06.12.

Hozzászólások