Czékus Zoltán megvédte bajnoki címét a Fiat Országos Bajnokságon

Rendkívül izgalmas volt a Fiat Díjugrató Országos Bajnokság felnőtt kategóriájának döntője, ami a Díjugrató Szakbizottság döntése értelmében idén már 155 centiméteres magasságon került megrendezésre.

A verseny címvédőjének számító Czékus Zoltán nem kezdett jól a vadászugratásban Ricola nevű lovával, akivel a 16. helyezéssel zárta az első napot. Viszont másik lova, a mindössze 9 éves Carundy végig hibátlanul ugrott az elő- és a középdöntő alatt, így sokkal jobb pontszámmal kvalifikálta magát a döntőbe.

Viszont Czékus mégis a tavalyi győztes lovát választotta, aki nem hagyta cserben, és hibátlanul ugrott a döntő mindkét pályáján, ennek ellenére mégis csak az ötödik hely volt a páros számára garantált. Hátra volt még Szuhai Gyula, Weinhardt Virág és a korábbi győztesek közül Vándor Zsófia és ifj. Szabó Gábor, viszont egyiküknek sem fért bele a verőhiba az aranyéremért.

Pattanásig feszültek az idegek, mikor egymás után, pályáról-pályára jött a hiba, ezzel Czékus Zoltán fokozatosan lépett feljebb és feljebb. Szuhai Gyula és Vándor Zsófia az összetetten, Weinhardt Virág a macskás akadályon, ifj. Szabó Gábor pedig a piros oxeren hibázott, ezzel Czékus Zoltán a dupla hibátlanjával kiérdemelte, hogy ő távozzon a Fiat 500-as modellel a Díjugrató Szakág és a KB Autoteam 13 éves együttműködésének köszönhetően. Második helyen ifj. Szabó Gábor Mezőhegyes Chabalaval, harmadikon pedig Vándor Zsófia és Quintus állhattak fel a dobogóra.

A Szuhai család mindhárom tagja a helyezettek között végzett, Szuhai Gyula a negyediken, a korkedvezménnyel induló 15 éves ifj. Szuhai Gyula az ötödiken, illetve a 13 éves Szuhai Rodrigo pedig a hetediken zárta a felnőtt bajnokságot.

A hatodik helyezettnek járó díjszalagot Mráz Tamás érdemelte ki BN Silverrel, míg Szabó-Máriás Sárának a nyolcadik helyen gratuláltak.

2022.09.04.
Kép: Canva
Forrás: dijugratoszakag.hu

Hozzászólások