Czékus Apollóval nyerte a felnőtt elődöntőt

Czékus Apollóval nyerte a felnőtt elődöntőt


 

Csütörtök délután négy órakor kezdődött a leginkább várt versenyszám, a felnőtt OB elődöntője, amely egyben csapatversenyre is lehetőséget nyújtott a benevezett lovasoknak. Itt már a fődíj Fiat Grande Punto sorsáért is küzdöttek a sportolók.

A kép illusztráció

A pálya nehézsége csak a legfelkészültebb lovak indulását tette lehetővé. A 140 cm magas gátak csak kiváló képességű lovak számára teljesíthetők. A vadászlovaglás lényege, hogy a legrövidebb idő, legkevesebb hiba elkövetője a nyerő. Ezért aztán mindjárt az első indulóktól kezdve komoly tempót mentek a lovasok. Ahogy születtek az egyre jobb eredmények, úgy fokozódott az utána következők kockáztatási kedve.

32 indulóból a 28.-ként startoló Czékus Zoltán idegei bírták a legjobban a feszültséget. Hibátlan teljesítménye remek idővel párosult és nyert Apolló nyergében.

Czékus Zoltán teljesítményét így értékelte „Igazából nem számítottam győzelemre az utóbbi idők formája miatt, de meg kell mondjam, hogy jól ment Apolló. A pálya remek, nagyszerű ellenfelek voltak. A vadászlovaglásban nincs sok variálási lehetőség, mint előre menni és keveset hibázni. Bízom a jó folytatásban és renélem, hogy ezt a mai formát a további napokon is megőrizzük” – mondta a nap utolsó versenyszámának győztese.

Eredmények: 

1. Czékus Zoltán, APOLLÓ Morris Lovas SE, 71,75, 0 hiba

2. Horváth Balázs, PM JUMPING LADY, Airvent Lovas Club JAGUAR, 72,76, 0,51 hiba

3. Krucsó Szabolcs, CHACCO BOY, Mezőhegyesi Ménes SE, 72,93, 0,59 hiba

A csapatverseny jelenlegi állása: Vezet a Bács-Kiskun Megyei csapat 9,65 hp-tal, 2. helyen áll a Csongrád Megyei együttes 16,65 hp-tal, 3. Pest Megye 20,50 hp–tal. Holnap folytatódnak a küzdelmek.

Kovács Iván
2013.09.06

Frissítve: 2023.10.27.
Fotó: Canva

Hozzászólások