Címvédés a Senior OB-n, halasi ezüstérem

Címvédés történt a veteránok magyar bajnokságán a Máchánszky Gyula Regionális döntő és Szenior OB első versenynapján, Kiskunhalason.

Gömbös László Bettinával összevetésben hozta a senior bajnoki aranyat, a hazai kedvenc Szőke Gyula (Fernando Ferkó) ezüstérmes, Dr. Szabó Kataliné (Fintor) a bronzérem. Csapatban Bács-Kiskun Megye I-es csapat a régiós bajnok. A regionális elődöntőkön kiváló pályák, papírforma eredmények születtek. Vasárnap a döntőkkel folytatódnak a versenyek a Hirling Lovasparkban.

Napsütéses, kissé szeles, de kellemes időben kezdődtek kora reggel versenyek Kiskunhalason. Kilenc versenyszámban százhetvennégy startot láthatott a közönség. A nap egyik nagyon várt versenyszáma a veteránok bajnoksága címvédést eredményezett. Az alappályán hat indulóból négyen hibátlanul mentek, így ők összevetésben még egyszer pályára léptettek.

A kiskunhalasi lovas, Szőke Gyula Fernando Ferkóval hibátlan, gyors alappályát ment, feladva a leckét az utána következőknek. Rajta kívül még két hibátlan összevető lett. Dr. Szabó Katalin (Fintor) és a tavalyi bajnok Gömbös László (Bettina). Utóbbi páros ment a leggyorsabban, így címvédés történt.

A senior győztes Gömbös László a következőt nyilatkozta: Jól ment első összevetőként Szőke Gyula, de én mindig kizárom a pályán előttem történteket. Alapvetően magammal versenyzem és mindig a leggyorsabb, hibátlan eredményre törekszem. Ez most elég volt megint a győzelemhez. Vissza kell térnem Halasra jövőre, hiszen a vándorkupát vissza kell hoznom. A mondás pedig, hogy három a magyar igazság, további motivációt ad.

A második helyezett Szőke Gyula lovát Fernando Ferkót dicsérte: Szerencsém volt az alappályán és az összevetésben is. Rózsahegyi Robiéktól kaptam kölcsön a lovat és nagyon jó választás volt. Utoljára két éve ültem lovon, de Ferkó gyorsan hozzászoktatott lovagláshoz. Többször átsegített a nehéz pályaszakaszokon és legalább hetven százalékban övé az ezüstös siker.

A nap másik összevetésére a regionális csapatbajnoki cím megszerzése miatt került sor. A regionális csapatbajnoki döntőre tizenhárom együttes adta le a nevezését. Ezek közül három csapat között összevetéssel kellett eldönteni a bajnoki címet és a dobogós helyezéseket. A csapatbajnoki cím sorsát végül Füzér Flóra (PM Toledo) hibátlan lovaglása pecsételte meg az összevetésben. Győzött Bács-Kiskun Megye I. csapata, a második helyen Csongrád Csanád I. csapata, míg a 3. helyet a B&H Lovasklub csapata szerezte meg.

Forrás: dijugratoszakag.hu
Kép: Canva
2022.10.26.

Hozzászólások