Bábolna: Krucsó Szabolcs a Grand Prix győztese

A hétvégén Bábolnán mérték össze tudásukat a díjugratók. A Grand Prix nyertese ezúttal Krucsó Szabolcs lett Bubamara nevű lovával, megelőzve a verseny legeredményesebb lovasát, a Lantust lovagoló Búza Krisztiánt.

A Bábolnai Díjugrató Championátus első fordulóján egyedül a Maszlag Ilona által vezetett Veszprém megyei csapat tudott hibátlan teljesítménnyel zárni, így ők zsebelték be az első helyért járó tíz pontot. A dobogó második fokáért három csapat vetett össze, amely után Bács-Kiskun megye második számú csapata lett a nyerő, harmadik helyen Pest megye Viktor-i csapata, negyedik helyen a Prosper Lovasklub végzett.

Az elő- és középdöntőkben duplázás történt, a póni kategóriában a kiskunhalasi Rózsahegyi Dorka Toscanával győzött, ugyanígy a gyermek kategóriában Tóth Ninetta a szürke Planktónnal.

A legnépesebb mezőnyben, a serdülő B kategóriában az első napi stílusversenyben az ismert lovas szakember, Sári Viktor lánya, Sári Mia Sarolt, míg a középdöntőben Cser Attila tanítványa, Vörös Csenge nyert Babával. A serdülő A korosztályban az elődöntőben az All-Int lovagló Wippelhauser Virág végzett az első helyen, míg a másnapi hiba-idős számban a mezőhegyesi Drabant Zoltán tudott nyerni Charlyval.

Az utánpótlás korosztályban az elmúlt két év championja, Nevelits Laura Kalanddal mindkét nap győzött. A Lacházi Lovasklub lovasa, Búza Krisztián csütörtökön nyert Airvent Money-val, pénteken az A/3-ban Lantusszal, míg további három lóval volt helyezett lett a szombati A/2 **-ben.

Ezekben a versenyszámokban a kabókapusztai Varga Balázs, az airventes Marton András, a nyíregyházi Técsy Attila és a felnőtt válogatottunk erőssége, ifj. Szabó Gábor végeztek az első három helyen.

Vasárnap a dupla pontokért lovagoltak a fiatalok a bábolnai championátus első fordulóján. A póni kategóriában öt hibátlan lovaglást láthatott a közönség, maximális pontszámmal Tuska Pál tanítványa, Rózsahegyi Dorka győzött Toscana nevű pónijával. Második helyen a holland tenyésztésű Zorro Van De Vossentip nyergében a Varga Méneses Jován Lilien végzett. Harmadik lett a Prosper LK színeiben lovagló Marosi Korinna Santossal.

A gyermek kategóriában az összevetés után négy hibátlan lovaglás született, ahol Békés megyei Plavecz Szabrina Leonardoval volt a leggyorsabb, megelőzve Janik Attila lányát, a Colonado Lovasiskola színeiben lovagló Janik Annát Costa Brava nyergében. Harmadik helyen Stelczer Viktor tanítványa, Sólyom Bori Luca végzett, a még csak 6 éves Georgie’s Georgieval.

A serdülő B korosztályban tizenegy lovas abszolválta hiba nélkül nemzetközi pályaépítőnk, Erdélyi Magdolna alappályáját, ami után öten lovagoltak az összevetésbe hibapont nélkül. Itt is Varga méneses győzelem született: a korábbi gyermek champion, Vajay Dóra Balouvalleyvel megelőzte az Állatorvos-tudományi Kar színeiben lovagló Sári Mia Saroltot. Harmadik helyen Marton András tanítványa Vecsei Lili Danoval, míg negyedik helyen ismét a Varga Ménes színeiben induló Szabó Szintia Agropoint Carmennel végzett. Az ötödik helyet a Prosper LK lovasa, Kerekes Zsófia Timpex Brandyvel szerezte meg.

A serdülő A korosztályban heten jutottak az összevetésbe, végül három lovas lovagolt hibátlanul. Első lett a Timpexes Kovács Roland Lidérccel, megelőzve a Prosper LK színeiben versenyző Angelus Hannát Game Boyjal. Harmadik helyen a Viktor-i Sportegyesület lovasnője, Kiss Anett Natália zárt, aki a szürke Carro Freddot lovagolta.

Az utánpótlás lovasoknál semmi nem változott, a Kárándi Imrével készülő Nevelits Laura ismét nyert, így maximális pontszámmal várja a kiskunhalasi fordulót. Második lett Lang István tanítványa, Bencze Bernadett Quickstep nyergében, míg harmadik a legjobb négy hibapontos lovaglással, Dobi Péter Rádiháza-Szendergővel.

A championátus versenyszámok után rendezték az idei év harmadik Grand Prix-ét, ahol huszonkét lovaglást láthatott a közönség. A Fodor István által épített 150 cm-es pályán, 1.200.000 forint összdíjazású versenyben az elmúlt két év győztesei, Szuhai Gyula és ifj. Szabó Gábor most nem álltak starthoz. Négy versenyző lovagolt hiba nélkül, amely után a rutinos Krucsó Szabolcs nyert Bubamara nevű lovával, megelőzve a verseny legeredményesebb lovasát, Búza Krisztiánt Lantussal. Harmadik helyen a legeredményesebb hölgyként az airventes Babó Szilvia PM Focussal, míg negyedik a vajtai Reischl Márton Latinoval.

2015.08.10. Forrás: Díjugrató Szakág
Frissítve: 2022.08.06.
Fotók: Canva

Hozzászólások