Alasztics Aliz a legjobb a szombat esti balatoni télben

A Tege Elektronik Indoor Stars kiemelt díjugrató verseny szombat reggelén a balatonvilágosi fedett arénában öt póni tudta hibátlanul teljesíteni, Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő alappályáját.

Az összevetésben utolsónak induló, Varga Ménes lovasa, Gubicza Dorottya lett az első Zorro Van De Vossentippel, megelőzve klubtárást Láng Veronikát és a csupa szív, Pippót. Az összevetésben leggyorsabban időeredményt elérő, de az utolsó zöld meredeknél hibázó, Aisha Amira póni és lovasa, a Prosperes Csizmadia Csengéé lett a harmadik helyezés.

A gyermek kategória kétfázisos, 110 cm-es versenyszámában is Gubicza siker született, hiszen Gubicza Dorottya, a sárga belga tenyésztésű, Quint Van De Greunhevel nyergében lett az első, megelőzve a Prosper lovasklub lovasnőjét, Kiss Johanna Jankát és Diabolót. Técsy Attila tanítványa, a hortobágyi színekben versenyző, Hermann Zsófia lett a harmadik, megelőzve a Prosper lovasklub lovasnőjét, Nagy Zsófiát és az ötödik helyezett mórahalmi, Kiss Maját.

Az amatőrök, hiba-idős versenyszáma, szoros versenyt hozott, győzött a csömöri, Klacsán Adrienn Clarimo nevű lovával, megelőzve a pénteki győztest, Tóth Dorinát és N-Gesmer Rouge-t és a harmadik helyezett, kiskunhalasi, Dunai-Kovács Lillát és Fess De Bognárt. A negyedik és ötödik helyen Szikszai Lajos lovasai végeztek, Boda Csenge és Szemerei Vivien.

Az ifjúságiak nagykörében, a 130 cm-es, kétfázisos versenyszámban három, tiszta hibátlant láthattunk, Győzött a még gyermek korosztályú, Kiss Maja a szürke, Bob De Bouwerrel, megelőzve az Antal Tanya lovasát, ifj. Antal Pétert és pej lovát, Choral Symphonyt. A harmadik hely Baracskára került, a Krucsó lovasklub lovasa, Pretl Médea Annáé lett a képzeletbeli bronzérem Apollo Creed nyergében.

A legnépesebb mezőny, 43 indulóval az U25-ös kiskörben állt össze, ahol a győzelmet Horváth Gábor tanítványa, Budai Liza szerezte meg Megarával, megelőzve a hortobágyi, Hermann Zsófiát és Nobel Van Het Greenvenhof Z nevű lovát. Harmadik lett a Laguna lovasklub lovasnője, Lukács Zsófia és Champagne, a negyedik hely Both Petráé, az ötödik Babos Grétáé.

Az U25-ös nagykör 135 cm-es, hiba-idős versenyszámában négy hibátlan teljesítmény született, első helyen végzett a Vas megyei, Bosits Boglárka Caremosszal, második és negyedik helyre, a Colonados, Csibi Zsófia került Cool Conrad S és Voodoo Fire nyergében. Harmadik Füzér Gábor tanítványa, Kiss Lizanna és Agropoint Cojano.

A felnőttek 125 cm-es kiskörében, péntek után, szombaton is Potocska Attila lett az első Lord Carthagosszal, megelőzve Kormos Jánost és Spartan Bluet, míg harmadik Dharkan nyergében Técsy Attila. A felnőtt kiskör negyedik helyezettje Dömse Tamás, ötödik Bán Krisztián.

A nap zárása szombat este a felnőtt kategória nagyköre volt, ahol a 140 cm-es versenyszámban nem született meglepetés, győzött a Pirik Farm színeiben versenyző, Alasztics Aliz és kancája, Concordia HB. Második helyen végzett a Lázár Lovaspark színeiben versenyző, ifj. Lázár Zoltán és szürke lova, Diablo. Harmadik az ifjúsági korú, Kiss Lizanna és Cashflow. A versenyszámban összesen hat hibátlan teljesítmény született, negyedik lett Mráz Tamás, ötödik Bán Krisztián és hatodik a hazai környezetben lovagló, ifj. Kövy András.

2022. 03. 13.
Kép: Canva
Forrás: dijugratoszakag.hu

Hozzászólások