8 nemzet lovasai a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen

A hétvége folyamán a Nemzeti Lovardában a CSI * Gróf Széchenyi István Emlékverseny nyolc nemzet részvételével zajlott.

A verseny keretein belül pénteken megemlékezést tartottak a BLK megalakulása, valamint a Tattersallban rendezett első díjugrató verseny 100. évfordulója alkalmából, ahol prof. Dr.  Sótonyi Péter mondott ünnepélyes beszédet.

Burucs Barna és Sir Winston C

A gyerekeknek kiírt versenyszámban Szuhai Péter Ludwig nevű lovával nem talált legyőzőre, hiszen mindhárom napon a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott. Második és harmadik lett a vasárnapi napon a román színekben versenyző Marco Alessandro.

A vasárnap délután kezdődő Gróf Széchenyi István Grand Prix kétfordulós elbírálással zajlott. A második pályájára 11 lovas jutott tovább, köztük az első és második nap győztes párosa is ifj. Szabó Gábor és Timpex Centes. A lovasok közül ketten teljesítették mindkét forduló pályáját hibátlanul:  Reischl Márton és Burucs Barna. Közülük a 19 éves fiatal tehetség, a Burucs család legfiatalabb tagja Sir Winston C nyergében bizonyult gyorsabbnak, így 2014-ben ők nyerték meg a Nagydíjat. Második lett Reischl Márton Latinoval, és harmadik helyezést ért el a tavalyi győztes ifj. Lázár Zoltán.

korosztályos lovak versenyszámában Horváth Balázs pénteken két lovával PM La Conta Z-vel és PM Balougraffal megszerezte az első és második helyet is. Az utolsó napon Pataki Mihály tulajdonában lévő Baloubet De Rouet X Contendro I származású PM Balougraf lett a győztes.  Második helyen végzett a Krucsó Szabolcs által lovagolt Wales apaságú Georgie’s Valentin, őt követte a Török Sándor H-C.S.R. Mende’ S Balou, szintén Baluobet De Rouet származású mén, tenyésztője Dr. Csikós Csaba

Krucsó Szabolcs két nap is bezsebelte az első helyet a hiba-idő elbírálású Small Tour-ban, a szuper gyors Enrique nyergében.

A Middle Tour, 135 cm-re kiírt versenyszám egyszeri összevetéssel zajlott, az összevetés leggyorsabb lovasa Búza Krisztián és Fortender páros voltak, őt követte ifj. Szabó Gábor Timpex Centtel és Burucs Barna Babett 28 nevű lovával.

2014.05.27. Forrás: Díjugratószakág.hu

Hozzászólások