Magyar Grand Prix-elsőség díjlovaglásban

Komjáthy-Losonczy Anikó révén magyar győzelem született a díjlovasok somorjai Grand Prix-versenyén.

A magyar versenyző Dior S nyergében többek között ukránokat, norvégokat, osztrákokat és szlovénokat felvonultató mezőnyben végzett elsőként. Az ezüstérmet az osztrák Diana Porsche (Douglas) szerezte meg Szalai Nikolettet (Willy The Hit) megelőzve.

A magyar győztes nem tervezte az indulást a szlovákiai viadalon, de úgy gondolta, hogy a pilisjászfalui olimpiai kvalifikációs verseny után ráfér egy kis pozitív élmény, melyet végül sikerült elérnie.

“Dior betegsége miatt később kezdtük a szezont, így az egyéni eredményekkel hátrébb tartok, mint mások, még kell mennem versenyre. Van időnk, nem kell és nem is kapkodnék, a ló állapota fogja eldönteni a megméretéseket. Most tartunk egy rövidebb szünetet, Dioron végeznek egy teljes állatorvosi ellenőrzést, hogy minden rendben van-e vele, július végén pedig Németország és Franciaország következik”nyilatkozta Komjáthy-Losonczy Anikó.

A magyar csapat két hete Pilisjászfalun közel állt ahhoz, hogy csapatban olimpiai kvótát szerezzen, ám erről végül éppen lecsúszott.

Forrás: MTI


Kép: Canva
2023.06.26.

Hozzászólások