Conway Boko nyerte az Évnyitó Díjat az Ügetőn

A havazás és a gyakran kavargó szél ellenére elkezdődött a 2015-ös lóversenyszezon január 25-én vasárnap a Kincsem Parkban. Conway Boko (Hajnal Tibor) győzelemmel kezdte az idei szezont az Évnyitó Díj megnyerésével. Mambo Girl (Kolozsi László) és Andorra Gold (ifj. Döme Imre) szerezték meg a helyezéseket.

Conway Boko (Hajnal Tibor) győzelemmel kezdte az idei szezont

A kapunyitó első futamát, a Megnyitó Versenyt a szerb vendég Plinioz nyerte Boris Kecenoviccsal Redwood Vita és Suzy előtt. A napi főversenyben, a 600.000 forint díjazású Évnyitó Díjban Conway Boko biztosan realizálta jó esélyét Hajnal Tiborral a kocsijában.

Az ügető világ ezen a napon Párizsra figyelt. Az 1 millió euró díjazású Prix D’Amerique-ben elmaradt a várt nagy küzdelem a favoritok között. A tavalyi második, a most is komoly esélyt képviselő Up and Quick, a sokszoros champion Jean Michel Bazire-ral csak sétált a befutóban így biztosan hódította el a 450.000 eurós első díjat és a verseny trófeáját. Favorit győzelem született tehát az idei Prix d’Amerique futamában Up and Quick (J. M. Bazire) révén, mögötte meglepetésre Voltigeur de Myrt lett a második, Timoko pedig a harmadik.

Összefoglaló a szezonnyitó versenynap futamairól

1. futam:

Nem indult (5) Saxicola Jet. Suzy, Redwood Vita és Delfina kezdtek a legjobban, Spartacus hibázott még a start előtt, így néhány hosszas hátrányból indult. Az első kanyarban Redwood Vita előzte meg Suzy-t, megérkezett a favorit Plinioz, jól jött Delfina és Palmira Saf. Plinioz folyamatosan zárkózott fel Redwood Vita mögé. Az utolsó kanyarban Delfina támadta a vezető Suzy-t a harmadik helyért. Redwood Vita 20 méteres előnnyel érkezett a befutóra Plinioz-zal szemben, aki erősebb volt és könnyű győzelmet aratott, Suzy megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Plinioz (8) – Redwood Vita (2) – Suzy (1)
Győztes idő: 22,1

2. futam:

Serial Killer NP és Simo Mack kettőse kezdett a legjobban, melléjük a gyengén kezdő Shake Up érkezett meg az első egyenes végére. Susogó és Trencsén helyezkedtek jól a vezető hármas mögött, ők öten próbáltak meglépni a többiektől. Az utolsó kanyarban Simo Mack fáradni látszott, Serial Killer NP egyedül maradt az élen, őt Shake Up támadta, de megverni nem tudta. Simo Mack biztos harmadik lett. Többen is hibáztak verseny közben, Serafina Ketti, Ropi, Susogó és Trencsén.

Befutási sorrend: Serial Killer NP (6) – Shake Up (9) – Simo Mack (5)
Győztes idő: 24,7

3. futam:

Láss csodát! a start után galoppozott és kiesett a versenyből. Mistral állt élre, mögötte Jonatán, Kincses és Őszi Fény sorrendben ügettek a fogatok, a mezőnyt Miklós zárta, messze a többiektől. A sorrend féltávnál sem változott, utána viszont Jonatán is hibázott, így Mistral mögött Kincses maradt a második helyen, őt Őszi Fény támadta. Mistral start-cél győzelmet aratott, Őszi Fény jött fel másodiknak, Kincses lett a harmadik, majd Miklós érkezett.

Befutási sorrend: Mistral (5) – Őszi Fény (4) – Kincses (1)
Győztes idő: 24,3

4. futam:

Spar Lady kezdett hibával, diszkvalifikálták. Ici Love és Ramona Vita kettőse vette a legjobb startot, mögöttük Dobra Kobra DZ, O-Livia, Sherwood és Ouragan volt a sorrend. A komótos tempónak köszönhetően szépen összerázódott a mezőny, a vezető Ici Love mellé felment Dobra Kobra DZ, Ramona Vita mellé pedig Ouragan zárkózott. Dobra Kobra DZ-t tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálták, így kiesett a versenyből. A befutóban lett izgalmas a verseny, négy ló szinte fej-fejt haladt át a célvonalon, kettőjüket azonban diszkvalifikálták. Dobra Kobra DZ-t még a túlsó oldalon. Ouragan a befutóra fordulva vétett pár hibás lépést. Ici Love és Ramona Vita között volt célfotó az első helyre, Sherwood lett a harmadik. O-Livia futott még hibával.

Befutási sorrend: Ramona Vita (4) – Ici Love (6) – Sherwwod (1)
Győztes idő: 24,4

5. futam: 

Menedzser, Oron Flying és Kazein kezdtek a legjobban, Mountain Bambi pedig óvatosabb startot vett. Az első egyenesben összébb rázódott a mezőny, mindenki 20 méteren belül haladt. Menedzser mellé felment istállótársa Kazein, majd Oron Flying és Racing Athlete kettőse következett, őket Rustik Rozi és Mountain Bambi kettesfogata követte, Pozsony zárta a sort. Rustik Rozi a túlsó oldalon hibázott pár lépést, így visszaesett a mezőny végére. A befutóban Kazein könnyen lépett el a többiektől és nyerte a futamot, Mountain Bambi jött fel másodiknak, Racing Athlete lett a harmadik.

Befutási sorrend: Kazein (4) – Mountain Bambi (7) – Racing Athlete (5)
Győztes idő: 23,2

6. futam:

Rachel CR hibázott a start után és kiesett a versenyből. Mambo Girl, Nemzetesúr és Philadelphia kezdtek a legjobban, az első egyenesre érve libasorba rendeződtek. Philadelphia mögé megérkezett Conway Boko és a gyengébben kezdő Andorra Gold. A túlsó oldalon Philadelphia indított elsőként támadást, a hátán pedig elindult Conway Boko is. A befutóra már Philadelphia érkezett elsőként, viszont Conway Boko pont a célban letakarta. Harmadiknak Mambo Girl érkezett meg. A futam után azonban a 3-as számú Philadelphia-t a Versenyintézőség tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Conway Boko, Mambo Girl, Andorra Gold lett a befutási sorrend.

Befutási sorrend: Conway Boko (6) – Mambo Girl (1) – Andorra Gold (5)
Győztes idő: 22,3

7. futam:

Jegyzőnő, Montgomery, Cartagena, Knock és Öttusázó sorrend alakult ki a start után, az első egyenesben azonban kettesfogatokká rendeződtek. A túlsó oldalon Cartagena-t diszkvalifikálták tisztátalan ügetés miatt. Az utolsó kanyarban Montgomery vette át a vezetést, Öttusázó is feljebb zárkózott. A befutóban Jegyzőnőt újra elindította hajtónője és biztosan nyerte a futamot, Öttusázó jött fel a második helyre, Montgomery lett a harmadik.

Befutási sorrend: Jegyzőnő (4) – Öttusázó (5) – Montgomery (3)
Győztes idő: 22,3

8. futam:

Nem indult: (5) Nelli Gull és (8) Ibi Lobell. Penelope Jet és Prometheus kettőse vette a legjobb startot, mögöttük Pannus-Com és hátulról Rubino TIM jött el jól. A vezető hármas próbált meglépni a többiektől. A túlsó oldalra fordulva Penelope Jet elfáradt, Prometheus vette át a vezetést és elindult Rubino TIM. Ritmusváltásának köszönhetően 20 méteres előnyre tett szert és nagyon magabiztosan nyerte a futamot. Poéta és Kandidátus lettek a helyezettek. Verseny közben Pannus-Com és No Bi lettek diszkvalifikálva.

Befutási sorrend: Rubino TIM (14) – Poéta (12) – Kandidátus (11)
Győztes idő: 21,8

A következő versenynap január 31-én szombaton lesz az Ügetőn:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. január 31-én szombaton 14:00 órai kezdettel

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

www.kincsempark.hu

2015.01.23.
Krebs András, Kincsem Park
Kiemelt kép: Canva
Frissítve: 2022. 09. 19.

Hozzászólások