Conway Boko nyerte a Wind Scot Díjat az Ügetőn

A nap legszorosabb befutóját hozta a Wind Scot Díj. A favorit Conway Boko (Hajnal Tibor) az utolsó métereken érte utol a végig vezető Off Road-ot (Varga Sándor) és pont a célban elkapta, Jogging (Juhász Balázs) lett a harmadik.

Összefoglaló a 2015. február 28-i versenynap futamairól

1. futam:

Redwood Vita, Delfina, Ici Love, Let It Be TN és Saxicola Jet volt a sorrendje az élmezőnynek. Az első egyenesben Sholty Csabi gyorsított, a hátán Chevallier SR-rel, a mezőny végére Saxicola Jet esett vissza. Szépen együtt ügetett a mezőny. Az utolsó 700 méteren Chevallier SR indított támadást, a favorit még mindig az utolsó helyen ügetett. A befutóban azonban Saxicola Jet-et elindította Dénes Áron és pont mint két héttel ezelőtt a célban elkapta Redwood Vita-t, Sholty Csabi lett a harmadik.

Befutási sorrend: Saxicola Jet (3) – Redwood Vita (4) – Sholty Csabi (7)
Győztes idő: 19,4

2. futam:

Prudy kezdett gyengébben. Filipana Goal állt élre, mögötte libasorba rendeződött a mezőny és Prudy is megkezdte a zárkózást. A túlsó oldalra már harmadikként fordult Filipana Goal és Black Coffee mögött. Filipana Goal előnye kitartott a célig, biztosan nyerte a futamot, Prudy feljött másodiknak, Black Coffee lett a harmadik. Rachel CR kisebb hibával futott.

Befutási sorrend: Filipana Goal (4) – Prudy (2) – Black Coffee (3)
Győztes idő: 17,3

3. futam:

Nekifutó és Maya Goal kettőse kezdett a legjobban, mögöttük Nikon, Medália és Lardon alkották a frontot, a sort Knock-down és Milli Nevi zárták térhátrányuknak köszönhetően, azonban folyamatosan zárkóztak. A befutóban Maya Goal gyorsított és megnyerte a futamot, Nekifutó ért át a célon másodikként, azonban a futam után a Versenyintézőség  tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Milli Nevi és Knock-down lettek a helyezettek. Májusi eső is hibával futott.

Befutási sorrend: Maya Goal (7) –  Milli Nevi (8) – Knock-down (9)
Győztes idő: 21,0

4. futam:

Scala a Versenyintézőség rendelkezésére állóstartot vett, de nagyon gyengén kezdett. Rainbow Place galoppozott a start után és kiesett a versenyből, Serafina Ketti az első egyenesre érve tette ugyanezt. Időközben Susogó vette át a vezetést, mellé pedig megérkezett Sunny és Sóvirág, így hárman fej-fejt értek a túlsó oldalra. Susogó hibázott és kiesett a versenyből. Thor-Com futott nagyon jó versenyt és felment a vezető Sunny mellé. A befutóban Solt-Zombori Ghazal jelent meg és átszaladt mindenkin. Spulni jött fel másodiknak, Thor-Com lett a harmadik. A futam után a Versenyintézőség vizsgálatot rendelt el és a 11-es számú Spulnit tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálta, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Solt-Zombori Ghazal (10) – Thor-Com (2) – Sunny (6)
Győztes idő: 22,2

5. futam:

Stone Capes Judy vadgaloppban kezdte a futamot és kiesett a versenyből, Conway Boko pedig gyengébb startot vett. Off Road állt élre, mögötte Jogging, Amazing Lobell és Amy’s Love ügettek. Conway Boko is megkezdte a zárkózást az egyenes végén és egyre feljebb csúszott, a befutóban pedig megtámadta a vezető Off Road-ot és pont a célban elkapta. Jogging lett a harmadik.

Befutási sorrend: Conway Boko (4) – Off Road (1) – Jogging (5)
Győztes idő: 16,5

6. futam:

Nem indult: (5) Nelli Gull!
Sóhajka, Napraforgó, Jávor Class, Norman és O’Pennina ügettek az első öt helyen, a sort Kandidátus zárta, de a túlsó oldalon egyre feljebb zárkózott. Megjelent Norman és a befutóban Keeper is. Sóhajka biztos győzelmet aratott, Keeper érkezett meg másodiknak, Napraforgó lett a harmadik.

Befutási sorrend: Sóhajka (4) – Keeper (9) – Napraforgó (1)
Győztes idő: 19,8

7. futam:

A 3-as számú Laluna Comtesse a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult!
Negyedszerre sikerült az indítás. Olasz Lány vette a legjobb startot, mögötte Salto Du Bouffey, Öttusázó, Utrillo d’Amour és Alvena Quickly volt a sorrend, libasorba rendeződött a mezőny. Miki galoppozott a start után, ezután pedig kiszakadva versenyzett. Alvena Quickly folyamatosan presszionálta a vezető Olasz Lányt, jól tartotta magát még Salto Du Bouffey, Öttusázó, Utrillo d’Amour és Örs. A befutóban döntő pillanatban hibázott Salto Du Bouffey. Öttuszázó nyerte a futamot, Örs lett a második, Oguz jött fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Öttusázó (5) – Örs (6) – Oguz (10)
Győztes idő: 20,7

8. futam:

Nem indult: (4) Rustik Rozi!
Orient Boy kezdett a legjobban, tőle Mistral vette át a vezetést, mellé az első egyenesben Lucky Boy ment fel, a sort Laza zárta. A túlsó oldalon Numero Uno, Nubia és Prometheus zárkóztak, Lucky Boy pedig átvette a vezetést a fáradó Mistraltól. A befutóra érve Lucky Boy előnye 15 méteres volt a többiekkel szemben, azonban a célhoz közeledve nagyon elfaradt és végül ötödiknek esett vissza. Többen is csatáztak a győzelemért, amit Nubia szerzett meg, Orient Boy jött fel másodiknak, Prometheus lett a harmadik.

A második helyen célba érő Orient Boy (7) hajtója óvást emelt a nyerő Nubia (8) hajtója ellen keresztezés és akadályozás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta, annak helyt adott és élt a hátrahelyezés jogával, a nyerő Nubiát másodiknak helyezte hátra Orient Boy mögé.

Befutási sorrend: Orient Boy (7) – Nubia (8) – Prometheus (1)
Győztes idő: 20,6

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.03.03. Forrás: Kincsem Park
Fotó: Canva
Frissítve: 2022.02.28., 2022.09.11.

Hozzászólások