Címvédések a galopp napon

Seperate Opinion a Kincsem Díjban, Silent Blessing pedig az Imperiál Díjban védte meg címét, a Tattersals-Overdose Díjat Puck Fair nyerte meg szoros csatában, Cracker Jack és Nocle Pata között pedig célfotó döntött, az utóbbi javára.

Puck Fair és Alfkona küzdelme a Tattersals-Overdose Díjért.

A Tattersalls-Overdose Díjat a hároméves Puck Fair (Zdenko Smida) nyerte a tavalyi győztes Alfkona (Stanislav Georgiev) és Meteorit (Fézer Róbert) előtt. A futamot követően Overdose hamvait a mázsaháznál ravatalozták fel, ahol szobrát és versenyeken nyert díjait is megtekinthette a közönség.

Az Aperianov Zakariás Emlékverseny-Imperiál Díjban és a Kincsem Díjban is címvédés történt. Előbbit Silent Blessing nyerte Jaroslav Línekkel, utóbbiban Seperate Opinion és Kerekes Károly diadalmaskodott.

A Kovács Mihály Emlékverseny-Magyar Háromévesek Nagydíjában Telivér Farmos siker született, szép finis után Bukephalos (Jaroslav Línek) győzött, Áloműzőt (Paizs Gábor) és a kimagasló favoritot, Megkapót (Martin Srnec) verve.

Hatalmas sikert aratott a múlt heti Nemzetközi Lóversenyhétvége és Food Truck Show a közönség köreiben a Kincsem Parkban. A több, mint 15.000 látogató a három nap során izgalmas galopp, ügető és agárversenyeket láthatott a lóversenypályán.

Összefoglaló a 2015. szeptember 6-i galopp futamokról:

1. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Jól jött el a két favorit, Portorikos és Dark Demon, míg Szemere, Blue Serenade és Univerzum gyengébb startot vettek. Egy ideig Strassz volt még közel, de féltávnál visszább csúszott. Portorikos nyerte a futamot, Blue Serenade zárkózott nagyon szépen a verseny második felében és feljött másodiknak, Dark Demon pedig a harmadik díjat szerezte meg.

Befutási sorrend: Portorikos (2) – Blue Serenade (6) – Dark Demon (1)

2. futam – Blaskovich Ernő Emlékverseny:

Nocle Pata ment el vezetni, mögötte Jack The Giant, Menta, Adél és Cracker Jack volt a sorrend. Az átjáróhoz érve Mentát Cracker Jack előzte, Jack The Giant pedig megvált lovasától. A befutóban hiába támadta Adél Nocle Patát, utóbbi tudott újítani. Az utolsó 100 méteren Cracker Jack érkezett hatalmassal lendülettel, de célfotóban kikapott a start-célban nyerő Nocle Patától.

Befutási sorrend: Nocle Pata (4) – Cracker Jack (1) – Adél (2)

Nocle Pata a befutóban is tudott újítani.

3. futam – Tattersalls-Overdose Díj: 

Jól kezdett a két hároméves Suhanó és Puck Fair, valamint a két külföldi ló, Pretorian és Trinity River. Remekül együtt galoppozott a mezőny, az utolsó métereken aztán Puck Fair, Alfkona és Meteorit hármasa elköszönt a többiektől és a leírt sorrendben értek célba. A futam után az 1-es számú Meteorit lovasa (Fézer Róbert) óvást emelt a 8-as számú Puck Fair lovasa (Zdenko Smida) ellen keresztezés és nekilovaglás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Puck Fair (8) – Alfkona (2) – Meteorit (1)
Lovasváltozás: (9) Suhanó – Ifj. Kozma István

4. futam – Szabó József Emlékverseny Hendikep:

Ice Prinzess ment el vezetni, majd Gipsy Dream megelőzte. Perfect One volt még a frontban. A kanyarra érve Gipsy Dream elfáradt, Ice Prinzess visszavette a vezetést, mellé felment Perfect One. A vezető kettős távolodott a töbiektől, előnyük 6-8 hosszas volt. A befutóban Sabato jelent meg, de már nem tudta megközelíteni az első két helyezettet, Perfect One-t és Ice Prinzess-t.

Befutási sorrend: Perfect One (1) – Ice Prinzess (5) – Sabato (7)

5. futam – Aperianov Zakariás Emlékverseny-Imperiál Díj:

A start után Black Monk vezetett, majd Sara Taylor állt élre. Mögé Gran Torino ment fel, mellette Silent Blessing galoppozott, ott volt még Parsec, Freddie Mercury és Krabat. A befutóban Silent Blessing és Gran Torino kettőse vette át a vezetést és hátulról Krabat bontakozott még ki. Célfotó döntött az első helyről Silent Blessing javára, Gran Torino lett a második, Krabat a harmadik.

Befutási sorrend: Silent Blessing (7) – Gran Torino (3) – Krabat (4)
Lovasváltozás: (9) Sara Taylor – Ifj. Kozma István

Silent Blessing jött fel hátulról.

6. futam – Nemzetközi Amatőrverseny Hendikep:

Romel és a gyors Mafumo helyből gyorsak voltak és elmentek vezetni, előnyük az átjáróhoz érve 10-15 hossz volt az üldözőkkel szemben, akik Great Trails vezetésével érkeztek. A befutóra fordulva Mafumo elfáradt, kívülről megjelent Prána, jött még Great Trails és Lara is. Romel biztosan győzött, Prána lett a második, Great Trails a harmadik.

Befutási sorrend: Romel (8) – Prána (7) – Great Trails (3)

7. futam – Kincsem Díj:

Párduc állt élre a start után, azonban az első kanyarhoz érve kitört és elhagyta a pályát. Ezután Heliconia galoppozott az élen, mögé Seperate Opinion ment fel, a harmadik helyre pedig Akaba zárkózott, de messze volt az élen lévőktől. Az ügető átjáróhoz érve Heliconia gyorsított és megpróbálta ellopni a versenyt, Seperate Opinion azonban tapadt rá, a befutóban el is ment mellette és könnyen védte meg címét a hatéves kanca. Heliconia mögött Akaba lett a harmadik.

Befutási sorrend: Seperate Opinion (6) – Heliconia (5) – Akaba (1)
Lovasváltozás: (5) Heliconia – Saleem Golam

Seperate Opinion könnyen védte meg címét.

8. futam – Deauville Hendikep:

Nagyon fogott volt a tempó a start után, senki nem akart elmenni vezetni. Wood-Wirodancing vezetésével érkezett a mezőny a túlsó oldalra, mögötte Álomhercegnő galoppozott, majd érkezett Baltic History és Aula kettőse, a mezőny végén pedig Spare Time, mellette pedig Hóvirág. A befutóra szinte egyvonalban érkezett a mezőny, Wood-Wirodancing fáradt el elsőként, Álomhercegnő került az élre és megnyerte a futamot. Spare Time jött mögé a második helyre, Aula a harmadik.

Befutási sorrend: Álomhercegnő (4) – Spare Time (1) – Aula (2)

9. futam – Kovács Mihály Emlékverseny-Magyar Háromévesek Nagydíja:

Báthory ment el vezetni, tőle a túlsó oldalon Áloműző vette át ezt a pozíciót és jó pár hosszal megszökött a többiektől. Az utolsó kanyarban zárkózott fel a második helyre Megkapó, de még mindig messze volt Áloműzőtől. A befutóban Bukephalos jelent meg és nagyszerű finis után megnyerte a futamot. Áloműző megőrizte a második helyet, Megkapó lett a harmadik.

Befutási sorrend: Bukephalos (4) – Áloműző (6) – Megkapó (9)
Lejelentették: (10) Tűzvész
Lovasváltozás: (7) Criptonit – Kerekes Károly

10. futam – Goodwood Hendikep:

A favorit Sonrisa vezetett, mögötte Röppenj galoppozott, majd Babérrózsa, Klaerchen, Zoro Dark, Glenda és Kikerics volt a sorrend. Röppenj folyamatosan támadta a vezető lovat, de a befutóban elfáradt és még a dobogóra sem fért fel. Sonrisa start-cél győzelmet aratott, Zoro Dark lett a második, Babérrózsa a harmadik.

Befutási sorrend: Sonrisa (3) – Zoro Dark (6) – Babérrózsa (4)

Sonrisa rajt-cél győzelemmel nyerte meg a futamot.

A következő galopp futamokat szeptember 12-én szombaton láthatod a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. szeptemebr 12-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.09.11.
Forrás: Kincsempark.hu – Szekeres Krisztián
Fotók: Major Zsolt, Kincsem Park

Hozzászólások