Beszámoló- 2021.05.13-16- Samorin Nemzetközi Díjugrató Nagydíj- Szlovákia

A múlt hétvégén 2021.05.13-16. egy újabb izgalmas versenyen remekeltek a magyar lovasok. Szlovákiában a Samorin-i X-Bionic arénában megrendezett négy napos Nemzetközi Díjugrató Nagydíjon számos kiváló magyar teljesítménynek lehettünk tanúi.

A verseny kezdő napján csütörtökön (05.13) Ifj. Kövy András és FAQUITOL-S nevű lovát láthattuk a Gold Tour-on (140/145cm), és végül a párosnak sikerült hibátlan pályát lovagolnia. Szintén ezen a napon a Silver Tour-on 130cm magasságon Horváth Balázs és PM QUINTERA lova is remekelt, akik szintén hibátlan pályát teljesítve a 4. helyen végeztek.

A videón Ifj. Kövy András és FAQUITOL-S nevű lova

Valamint ugyanezen a csütörtöki versenynapon  CSIAm-A, CSIYH1: Vándor Zsófi QUINTUS nevű lovával a 3. helyen végzett, valamint Ifj. Szabó Gábor és CHABAL nevű lova az 5. helyett szerezte meg a Gold Tour versenyszámban.

A verseny második napján pénteken (05.14.): A két fázisos 135-140 cm-re kiírt Silver Tour versenyszámban Szabó-Máriás Sára Cantus Clay nevű lovával a dobogó harmadik fokára állhatott, valamin Czékus Zoltán Carundy nevű lovával a negyedik helyen végzett. Vándor Zsófia Leopard Of Ballmore nyergében pedig a 10. helyen zárt.

A szombati napon (05.15) az 5 éves lovaknak kiírt 115-cm versenyszámban is szintén gyönyörű magyar győzelem született, mivel dobogó legfelső fokára Szép Krisztián állhatott Vivant van de Boss nevű lovával. A bravúros győzelem után a magyar páros a fináléban a 4. helyen végzett.

A videón Szép Krisztián és Vivant van de Boss

 

A magyar gyermek csapat szintén a szombati napon a második helyet szerezte meg a Samorin-i Nemzetek Díjában. Hibátlan lovaglással kerültek az összevetésbe a második forduló után, ahol  Szuhai Rodrigonak JayJay nevű lovával és Magyar Balázsnak Aladin nyergében,verőhiba nélkül teljesítenie a pályát.
Kiss Maja Quipara Z nevű lovával az összevetésben 1 hibaponttal zárt, majd ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal végül két hibát vétett a pálya teljesítésekor.
Rendkívülien kiemelkedő eredményt ért el a magyar csapat és az utánpótlás szövetségi kapitánya ifj. Kövy András.

A videón a magyar gyermek csapat

 

Az ifjúsági Nemzetek Díjában is kiváló magyar eredmények születettek. A magyar válogatott csapat a 7. helyet szerezte meg a Nagydíj keretein belül. A csapat tagjai: Janik Anna Zordon nevű lovával, Budai Liza Leonardo nevű lovával, Tóth Balázs Rolfs Royce nyergében és a csapat legjobbjaként záró Kiss Lizanna Cojano nevű lovával. A páros mindössze csak 1 hibapontot gyűjtött össze a két forduló alatt.

A videón Kiss Lizanna és Cojano

A szlovákiai fiatal lovasok Nemzetek Díjában a magyar csapat a 8. helyen végzett.

Alasztics Alíz Concordia nevű lovával az első körben hibátlan lovagolt, a második körben azonban vizes árokba lépett a ló, így 4 hibaponttal zárt végül.
Szuhai Péter Tanjaval az első körben 4 hibaponttal, míg a második körben hibátlanul teljesítette a pályát. Az első körben Bognár Dóra Calli Top nyergében 1 hibapontot kapott, míg Dömse Tamás Conquistador nevű lovával 1 verőhibát vétettek a második körben.
A videón Alasztics Alíz Concordia és Szuhai Péter Tanja hibátlan pályáját láthatjuk

 

Szintén Magyar versenyző állhatott a dobogón a fináléban a világkupa fordulón is. Horváth Balázs és PM QUINTERA nevű lova 135 cm-ren a Silver Tour Fináléjában a dobogó második helyét szerezték meg. A gyönyörű füves pályán a 88 fős mezőnyben az Airvent Lovas Club párosa hibátlan precíz és gyors lovaglással remekül teljesített.

A videón Horváth Balázs és PM QUINTERA

 

A nemzetközi versenyhétvége GP versenyszámában kiemelkedő magyar eredményei: Czékus Zoltán, Disco nevű lovával hibátlan alappálya után az összevetésben is hibátlanul teljesített. Majd a 140-160cm-re kiírt versenyszámban a 2.helyen végzett a remek páros. A 4. helyezett pedig Vándor Zsófi és Quintus  lett.

A videón Czékus Zoltán és Disco nevű lova

Az Amatőr Tour Finálé 115cm-en Pecsora Amira Lara és Big Bang nem sokkal maradtak le a dobogó legfelső fokáról, de hibátlan teljesítményükkel így is a kiemelkedő 2. helyen végeztek. Pintér Zsófia pedig két lovával is a top 10-be került be, PM Toledo-val a 4. helyen, míg Caressilla Rouge-al a 7. helyen végzett.

 

A Nagydíj záró napján vasárnap (05.16.) is újabb magyar sikereket láthattunk a magyar lovasoktól. A 140cm-re kiírt versenyszámban Dömse Tamás mindössze fél másodperccel marad le az összevetést követően az első helyről, végül verőhiba nélkül, Conquistador nyergében a bronz érmet sikerült elhozniuk.
Fiatal lovasainknak is sikerült hibátlan pályát lovagolniuk a CSIOJ – Juniors Grand Prix versenyszámban, melyben Takács Petra Díva nevű lovával, Tóth Balázs pedig Rolfs Royce nyergében futottak hibátlant.

 

Az idei év első nemzetközi nagydíj hétvégéjén Ifj Szuhai Gyula Edward Z nevű lovával 125cm-en hibátlan pálya teljesítéssel 3. helyen zárt.
Az összevetésben több magyarnak is szurkolhattunk, többek között:
Tavasi Eszter és Audrey Pins, Szabó Dorina és Arvisura valamint Szuhai Rodrigo és Chacco Boy is kvalifikálták magukat.

A videón Ifj Szuhai Gyula és Edward Z

Szívből gratulálunk minden magyar lovasnak és csapatnak a kimagasló teljesítményért és további sikereket kívánunk nekik!

 

Ha lemaradtatok volna az eseményekről, akkor sem kell szomorkodni. A Clipmyhorse.TV-n archív adatbázisában vissza tudjátok nézni! Jó szórakozást!

2021.05.21.

Fotó: Canva
Frissítve: 2022.08.18.

Hozzászólások