Bihari Alexandra ezüstérmes

Bihari Alexandra ezüstérmes
a Női Amatőrlovas Európa Bajnokságon

 

22. alkalommal került megrendezésre a Női Amatőrlovas Európa Bajnokság, melyen tizenkét ország képviseltette magát, egy-egy lovassal. Hazánk hetedszer adott otthont a kontinensviadalnak, ezúttal társrendezésben Szlovákiával.

A program szokás szerint péntek este kezdődött a lovak sorsolásával, majd a szombati két budapesti futamot követően, másnap újabb két futamot rendeztek a pozsonyi versenypályán, ahol az ünnepélyes eredményhirdetésre is sor került.

A hazai színeket a 19 éves Bihari Alexandra képviselte, aki három éve kezdett versenyezni. A nyíregyházi zsoké tavaly amatőr champion lett Magyarországon. Alexandra egy harmadik helyezéssel indított szombaton a Kincsem Parkban. Partnere ebben a hároméves kanca, Margaret Queen volt. Másfél órával később Kengyelfutó nyergében hatodikként ért célba, így az első nap után összetettben az ötödik helyen állt, 21 ponttal lemaradva az éllovas Barbara Guenet-től. A francia hölgy egy második és egy első helyezést szerzett Budapesten.

Vasárnap, immáron Pozsonyban nagyon jól teljesített a magyar leányzó. Mindkét futamban az élmezőnyben végzett. Előbb harmadik, majd második lett, újabb 44 pontot gyűjtve, mellyel magasan a legeredményesebb lovasként zárta az esemény második napját.

Sajnos mindez idő alatt Guenet sem tétlenkedett. Összességében megőrzött 4 pont előnyt, így Alexandra huszáros hajrája „csak” az ezüstérem megszerzéséhez volt elegendő. Ennek ellenére nincs okunk panaszra, hiszen a versengés bő két évtizedes története során először állhatott magyar lovas a dobogóra.

Kedves Alexandra, fogadd őszinte gratulációnkat!

 

2012.08.27. Alpári Gergő, Lovasok.hu
Frissítve: 2023.03.28.
Fotó: Canva

Hozzászólások