A lovaspólósoknak a tél sem akadály

Magyar résztvevője is volt a havas megmérettetésnek

 

2013. február 01. és 03. között festői környezetben, Balassi Bálint hajdani várának parkjában,  a szlovákiai Liptonvsky Hradokon  került megrendezésre a BMW xDrive Polo On Snow Lovaspóló Kupa, melyre a szlovák Danube Polo Club csapat tagjai vendégjátékosként a budakeszi La Ballena Polo Klub játékosát, Szegedi Gábort invitálták meg csapatuk harmadik tagjaként.

A négy csapatot felvonultató  mérkőzések a helyi hagyományőrző egyesületek részvételével történő színvonalas megnyitó után pénteken este kezdődtek,  ideálisnak éppen nem mondható időjárási viszonyok között.

A hómennyiséggel nem volt gond, ám a hétvégére beköszöntő melegfronttal járó esőzés, az olykor orkán erejű szél bizony megnehezítette a játékosok dolgát. A labda néha nem a pályával párhuzamosan suhant, hanem egy hirtelen széllökés erejének kiszolgáltatva, olykor 90 fokos fordulatot vett, és megtréfálta a pályán lévő mindkét csapatot.

A második negyed utáni hosszabb szünetekben (egy mérkőzés négy negyedből, „chukker”-ből áll) a ratrack próbálta a havas, jeges pályát vízszintessé varázsolni, mely amúgy a lovaknak és lovasaiknak nem okozott gondot.

speciális patkolásnak köszönhetően a lovak biztonságosan és gyorsan tudtak fordulni, egyáltalán nem érezve a havas talaj esetleges veszélyeit.

A háromfős csapatok látványos játékkal szórakoztatták a nézőket. A kupát a szlovákok egyes csapata, a BMW nyerte, míg a vegyes csapat az osztrákok előtt a harmadik helyen végzett.

 

2013.02.12. Hieber Móni és Szegedi Gábor
Lóháton Budakeszin
Frissítve: 2023.04.03.
Fotók: Canva

Hozzászólások