2008.08.15

Díjugratás – EQ08 – Egyéni, első selejtező

13 lovas teljesített hibátlanul

 

A versenyszámban induló 77 lovas közül 13-an teljesítették hibátlanul a pénteki első egyéni selejtezőt. A pálya irama 375 méter/perc, az alapidő 88 másodperc volt.

Az első helyen pillanatnyilag az amerikai csapat áll, miután a négyből három lovasuk végzett hibapont nélkül. McLain Ward és Sapphire, Beezie Madden Authentic nyergében, valamint az újoncnak számító Will Simpson jó úton járnak, hogy megvédjék 2004-ben Athénban szerzett aranyérmüket.

Mivel a leggyengébb lovas teljesítménye nem számít bele a csapat eredményébe, Svájc, Brazília és Kanada egyaránt 1-1 hibaponttal várják a folytatást.

A svájciak közül Christina Liebherr és Niklaus Schurtenberger, a brazil csapatból Pedro Veniss és Bernardo Alves, a kanadaiak közül pedig Mac Cone és Eric Lamaze mentek hibátlant.

Tizenhat lovas teljesítette ugyan hibátlanul, de alapidő felett a pályát. Ez utóbbiak között volt a brazil Rodrigo Pessoa – aki korábbi egyéni aranyérmét készül megvédeni -, valamint a belga világbajnok, Jos Lansink.

A németek nem vették túl komolyan a versenyt. A csapat legjobb eredményét Meredith Michaels-Beerbaum hozta, aki egy verőhibával és az idő túllépésért járó két hibaponttal teljesítette a pályát. A csapat jelenleg a 12. helyen áll.

A mai nap eredményei csupán a következő verseny indulási sorrendjét határozzák meg.

A hibapont nélkül teljesítő lovasok között volt a 25 éves Patrick Lam (Hong Kong), aki első olimpiáján vesz részt. Ez az első alkalom, hogy Hong Kong – illetve Kína – részt vesz az Olimpiai Játékok lovas versenyszámaiban.

A versenyből esés miatt kizárták az új-zélandi Katie McVean-t.

A következő selejtező vasárnap, augusztus 17-én kerül megrendezésre.

 

2008.08.16 03:54:07
Forrás: http://results.beijing2008.cn

 

Előzmények

 

A világranglista első helyén álló Meredith Michales-Beerbaum és veteránnak számító sógora, Ludger Beerbaum lesznek a német díjugrató csapat kulcsemberei a 15-én kezdődő versenysorozatban. Mindketten rutinos olimpiai résztvevőknek számítanak.

Az Európa-bajnok holland csapat a világranglista második helyén álló Albert Zoer nélkül kénytelen pályára lépni, lovasuk ugyanis korábban egy edzés során lábát törte. Ennek ellenére minden esélyük megvan arra, hogy érmet szerezzenek Hong Kongban. A csapat erőssége pillanatnyilag a Gerco SchröderMonaco páros.

Az athénban aranyérmet nyert amerikai csapat a 2006-os Világjátékokon csupán harmadik helyezett lett. Két igen erős párosuk van: McLain Ward és Sapphire, valamint Beezie Madden és Authentic.

A svájciaknak szintén jó esélyük van arra, hogy dobogós helyezést érjenek el. Christina Liebherr-re és Steve Guerdat-ra – akik a 2007-es Világkupa döntőjén harmadik helyezést értek el – mindenképpen érdemes lesz odafigyelni.

A világranglista harmadik helyén álló kanadai Eric Lamaze szintén éremesélyes lehet Hong Kongban. A csapat jó eredményekre számíthat a 9. Olimpiáján résztvevő Ian Millartól is.

Három selejtező fordulót láthatunk majd, összevetések nélkül. A pénteki versenyen az első pályára lépő lovas 19:15-kor (Hong Kong, helyi idő) a holland Angelique Hoorn lesz majd.

 

2008-08-15 01:25:48
Forrás: http://results.beijing2008.cn
Frissítve: 2023.07.12.
Fotók: Canva

Hozzászólások