Ha van eladó lovad, ősztől érdemes hirdetni!

A Lovasok.hu oldalon 4 év alatt eladott 8500 ló eladási statisztikája alapján október és január között 20%-al több lovat adnak el, mint tavasszal és nyáron. Külföldre a lovak 60%-át ilyenkor viszik!

Az elmúlt 4 évben folyamatosan nyomon követtük, hogyan is alakul a lovak adás-vétele hazánkban. Most megmutatjuk, mely hónapokban csattogtak a tenyerek, indultak a lószállítók és nyíltak a pénztárcák a lovasok körében. Profitálj az adatainkból!

Kezdjük az elején. Most szeptember van. Ha az elmúlt négy évet vizsgáljuk, egyértelműen szembetűnik, hogy a szeptember egy kis visszaesést hoz a lóeladások számában, de ami utána év végéig várható, az egészen elképesztő.

Október: 812 eladott ló

Kezdődik a lószezon! Októberben jelentősen megnő a ló eladások száma szeptemberhez képest, hiszen mintegy 812 patás talált új otthonra ebben a hónapban. És ez a szám egyenes arányban nő a hőmérséklet csökkenésével.

Az elmúlt évek számait elemezve azt mondhatjuk, hogy az októberi hűvös fuvallat csupán elindítja a lóáradatot, a novemberi csípős szél azonban már lóözönt hoz a maga 844 darab eladott lovával. A december az elmúlt 4 évben kisebb visszaesést mutatott, azonban még így is – felülmúlva a februártól augusztusig tartó időszakot – 741 ló kerülhetett masnival a nyakában a karácsonyfa alá.

Január: 1042 eladott ló

legígéretesebb hónap azonban minden kétséget kizáróan a január. Bár az év első hónapjáról eddig a nagy leárazások jutottak eszedbe, mi sokkal jobbat mondunk! A számok azt bizonyítják, hogy a legtöbb lovat januárban adják el. Majdnem három százalékos növekedés látható, mintegy 947 eladott lóval. Ezzel a január lett a főszezon a patás adás-vétel tekintetében.

A külföldre eladott lovak közel 60%-a a hideg időszakban kelt el

A fentiek nem csak hazánkra jellemző trendek, ugyanis az elmúlt 4 évben a külföldre eladott lovak többsége is az őszi-téli időszakban talált gazdát határainkon túl. A külföldiek szívüket az alábbi fajták megvásárlásával melengetik legszívesebben:

A magyar fajták cudarul népszerűek. Jól látszik, hogy átlagosan 10 meghirdetett magyar sportló, nóniusz és lipicai közül 6 került külföldi istállóba a nappalok rövidülésével. A shetland pónik több, mint 70%-a kapott külföldi otthont télen, míg a holland sportlovak ezt is megdöntve, közel 80%-os külföldi eladási arányt produkáltak a mínuszok beálltával.

A számok azt mutatják, hogy a külföldre eladott angol telivérek közül, szinte mind a téli időszakban, a versenyszezon után talált gazdára, de a haflingi piac is jelentősen meglendül az év második felében.

Októbertől nemtől függetlenül erős a lovak piaca

Összesen 8488 ló került eladásra a 4 év során a Lovasok.hu segítségével. Adataink szerint ősszel nemtől függetlenül jó piaca van a lovaknak, januárban pedig minden ló kiugróan kelendő. Az idei csúcs várhatóan október-novemberben lesz, szilveszter után pedig felpörögnek az események a lópiacon.

Jól látható, hogy míg szeptemberben az eladott kancák száma 350 körül mozgott, addig októberben ez a szám már a 420-at súrolta. Ugyanez a tendencia az erősebbik nem képviselőinél is.

Így legyen bár kancádméned, vagy herélted, ha szeretnéd gyorsan, jó áron és jó helyre eladni, az őszi hónapoktól kezdve mindenképpen érdemes meghirdetned.

Ki merne ezek után kockáztatni és várni a ló eladással míg kitavaszodik? Ráadásul

a legszebb, legjobb, azaz legmagasabb osztályzatot érdemlő
lovaid hirdetéséhez már
Facebook posztot is rendelhetsz tőlünk. 

Sőt! Vállaljuk, hogy eladó lovadat megmutatjuk azoknak a lovasoknak, akik pont az adott fajta rajongói, illetve az elmúlt időszakban böngésztek az eladó lovak hirdetései között.

Van eladó lovas hirdetésed? Akkor jelentkezz be és lesd meg, kapott-e lovad Facebook megjelenési lehetőséget tőlünk. Jó nyomon jársz, ha az "Eladó lovas hirdetéseim" fülön egy kék "Facebook kiemelés" feliratú gombot látsz:

A Lovasok.hu-n a Te lovad is kiemelt figyelmet kap,
együtt kihozhatjuk hirdetésedből a maximumot.

2015.09.10. Lovasok.hu
Frissítve: 2016.09.12.

Hozzászólások