Művészi lovak az elhunyt rendőrök emlékére

Különlegesen dekorált, látványos lószobrok állítottak emléket Omaha központi parkjában a város szolgálatban elhunyt rendőreinek. Az üvegszálas lovakat művészek alkotásai borítják, és miután letelt egy éves szolgálatuk a parkban, az árverezésükből származó bevétel jótékony célokat szolgált.

Még 22 képünk van a Horses of Honor lovairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A Horses of Honor segélyprogramot 2014-ben a chicago-i rendőrkapitányság indította útjára. A szervezők azért választották az akció jelképének a lovat, mert méltóságot sugároz, és egyaránt kifejezi a bátorságot és hűséget. Az emlékalapítvány az alkotások elárverezése után technikai és védőeszközöket vásárol a rendőrök részére, valamint segíti a képzésüket.

A különleges lovak 2016 májusának végén az omahai Turner parkban tűntek fel, ráadásul egy kutya kíséretében. Az ember legjobb barátai egy évig voltak kiállítva. A rendőrlovakról mintázott üvegszálas szobrokat művészek festették ki, így még csak közelítőleg sincs köztük két egyforma.

A nyolc patást az Omahai Rendőrkapitányság Emlékalapítványa segélyakciójának keretében neves helyi művészek, alkotó közösségek dekorálták, a lovakon pedig a szolgálat közben életüket vesztett rendőrök nevét is feltüntették.

Az omahai segélyprogramot 2016 tavaszán indította el a helyi rendőrség alapítványa egy szomorú esemény évfordulója alkalmából: egy Kerrie Orozco nevű fiatal rendőrnőt 2015. májusában lőtte le egy bűnöző. Az orvosok nem tudták megmenteni a háromgyermekes édesanya életét, akinek a testét a védőmellény felett érte a lövedék.

Kerrie Orozco emléklovát egy utcai graffiti-művész, Fredy Rincone festette ki, az alkotáson nyolc héten át napi 12 órát dolgozott. A mű szponzorálását (17.000 dollár) azon omahai kórház sürgősségi osztályának orvosai vállalták, ahol megpróbálták megmenteni a rendőrnő életét.

A Kerrie Oroczo tiszteletére állított lóval együtt hét másikat is egy évig, 2017 májusáig lehetett megtekinteni az omahai Turner parkban, és licitálni is lehetett rájuk.

Még 22 képünk van a Horses of Honor lovairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A lovakkal együtt a K9-es rendőrkutya, Kobus szobra szintén árverezésre került. A kilenc éves belga juhászkutyát egy magát elbarikádozó férfi lőtte le, Kobus a rendőri akció során önfeláldozásával a Douglas megyei seriff életét mentette meg.

A szolgálatban elhunyt rendőrök tiszteletére nézd meg Te is a legszebb omahai emléklovakat, és a Horses of Honor más városokban állomásozó patásait is.

2016.06.30. Forrás: HVG, Horses of Honor

Hozzászólások