Októberben kezdődik a Kincsemről szóló film forgatása

Ősszel kezdik forgatni Kincsemről szóló filmet több milliárd forintos költségvetésből nemzetközi koprodukcióban. Így a csodakanca története lehet a valaha volt legnagyobb költségvetésű Magyarországon forgatott produkció. A film angol címe a The Invincible, azaz „a legyőzhetetlen” lesz.

Az októberi kezdést az indokolja, hogy Kincsemnek, a csodakancának jelentős futamai zajlottak esős, nyirkos időben. Ezért döntött úgy a stáb, hogy a forgatási időszak ősztől tavaszig tartson. A premier 2015 tavaszára várható.

Kincsem ötvennégy futama közül hármat fog feldolgozni a film, ezeket Budapesten, Baden-Badenben, Bécsben, illetve Goodwoodban veszik majd fel. A forgatás többnyire Magyarországon lesz, de Németországban, Ausztriában és Angliában is készítenek felvételeket. Egy különleges helyszínt is felkeres majd a stáb, az Ausztriában fekvő Freudenau galopp pályán ugyanis korhű forgatási helyet találtak a Kincsem korabeli lóversenypályákhoz.

Kincsem szerepét nem egy, hanem két ló fogja játszani. Ezt Losonczi Gábor azzal magyarázta, hogy ha esetleg a főszerepet játszó Kincsem lesérülne, a helyébe léphet megszólalásig hasonló párja. A lovakat nem lesz nehéz kiválasztani, hiszen Kincsem egy jegytelen sötétsárga kanca volt. Bár kiválasztásuk még nem történt meg, valószínű, hogy magyar tenyésztésű lovakra esik a választás.

A csodakanca legnagyobb vetélytársát már megtalálták egy Bábolnán tenyésztett angol telivér személyében. Annyit biztosan tudni róla, hogy két éves és jelenleg is fut a Kincsem Parkban. A főszereplő lovakon kívül még 10-12 ló vesz majd részt a forgatásokon.

Losonczi Gábor elmondta, hogy a kiválasztott lovak speciális képzést kapnak. Ezt azzal magyarázzák, hogy az angol telivérek robbanékony, ideges lovak, szükség lesz arra, hogy hozzászoktassák őket a forgatási körülményekhez, például a kamerás eszközökhöz, a fényekhez és a különböző hangokhoz. Erre a feladatra Lezsák Leventét kérik fel. 

Megtudtuk azt is, hogy kaszkadőrökre nem lesz szükség, profi zsokékkal fognak dolgozni a film során.

A készítők látványos filmet ígérnek, izgalmas szereplőkkel és történettel. A képi világhoz jellegzetes hangzás párosul majd, melyre nagy hangsúlyt fektetnek. Szeretnének találni egy olyan zenei motívumot, dallamot, ami Kincsemre illik, aminek hallatán mindenki tudja majd, hogy a csodakanca érkezik. Többek között egy betétdal elkészítését is tervezik. 

A filmet az Oscar-díjas Roger Christian rendezi, aki közreműködött a Csillagok háborúja több részénél, valamint az Alien-filmek megvalósításában. A forgatókönyvet Losonczi Gábor ötlete alapján Fonyódi Tibor írta, a dramaturg Szőcs Géza, film látványtervezője Rajk László, zeneszerzője Hannes Schalle, jelmeztervezője Zizi Bohrer-Lehner. A főszerepekre felkérték Mads Mikkelsent, Martin Freemant és Ed Harrist, a tervek szerint feltűnik Jean-Paul Belmondo, a magyarok közül Kamarás Iván és Weisz Fanni játszik szerepet.

A film sajtótájékoztatóján jelen volt Hesp József hendikepper, Hesp Róbertnek, Kincsem idomárjának dédunokája. A fotón Kincsem egyik patáját tartja a kezében. 

Fotó: Kovács Petronella, Lovasok.hu

2014.08.15. Kovács Petronella, Lovasok.hu

 

Hozzászólások