Eljött a lovasok ideje – megkezdődött a lovassportok olimpiája

Augusztus 23-án nagyszabású ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette Normandiában a Lovas Világjátékok, ahol hazánkat öt szakág lovasai képviselik majd. 

Először a reiningben induló Kis Rékának szurkolhatunk, aki Smart Piroskával az idei szezonban szerzett minősülést a Reining Világbajnokságra. 

Lovastusában Egyed László és My Win indulnak majd magyar színekben, akik a lengyelországi Strzegomban megrendezett CCI***-os versenyen elért 9. helyezésükkel kvalifikálódtak a Világjátékokra.

Egyed László és My Win a 2013-as Ländliche EB-n

A lovastorna szakág két egyéni indulóval; Gadolla Rékával és Németh Blankával , kettő Pas De Deux-vel, és egy csapattal képviselteti magát. A csapat tagjai: Vida Zsófia, Németh Blanka, Király Ákos, Ács Kornélia, Kocsis Anna Réka, Gönczi Dorottya és Király Edit. A Pas De Deux-ben Gadolla Rékát és Király Ágnest láthatjuk majd, a második magyar páros Németh Blanka és Ács Kornélia kettőse.

A fogathajtók megmérettetése csak szeptember 4-én kezdődik. Hazánkat a kilencszeres világbajnok Lázár Zoltán, a csapatvilágbajnok Dobrovitz József és a Junior Világkupa első helyezett ifj. Dobrovitz József képviselik. 

Dobrovitz József és fogata az aacheni CHIO-n – Fotó: Friederike Scheytt

Díjugratásban három nagyszerű lovast láthatunk majd magyar színekben. A CSIO Nagydíját megnyerő Szabó Gábor és Timpex Cent páros, a számos nemzetközi versenyt nyerő Tóth László és Isti, valamint a díjugratók szövetségi kapitánya, a Németországban élő Szász Sándor fantasztikus képességű sárga kancájával Ferrana-val.

Az Olimpiai Játékokhoz hasonlóan a Lovas Világjátékokat négyévente rendezik meg, ez a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) által hivatalosan elismert nyolc lovas szakág (díjlovaglás, díjugratás, lovastusa, reining, para-díjlovaglás, távlovaglás, lovastorna, fogathajtás) világbajnoksága. A 2014-es Világjátékokon bemutatókat tartanak a lovaspóló és a lólabda szakág képviselői is.

2014.08.26. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Magyar Lovas Szövetség

Hozzászólások