Szamár- és öszvérháton Santorini szigetén

Német Réka lovas grafikus, a fotók készítője jelenleg egy hajón dolgozik, mellyel bejárják a Földközi tenger partvidékét. Útja során sok izgalmas helyre jutott már el, ahol első dolga volt meglátogatni a helyi lovakat, csacsikat és öszvéreket, hogy megörökíthesse miként élik mindennapjaikat. Ezúttal Santorini szigeténél horgonyoztak le, s Réka máris a patások nyomába eredt.

A művésznő életében már egész kicsi korától kezdve fontos szerepet játszottak a patások, nem volt tehát meglepő, hogy első rajztémájának is a lovat választotta. A kötődés a művészethez és a lovakhoz az idő múltával csak egyre szorosabbá vált. A bécsi Iparművészeti Egyetemen Digitális művészet szakon végzett, ahol projektjeinek állandó szereplői lettek a lovak. A rajzaiból készített lovas falinaptárak kaphatóak a Nemzeti Lovardában és a Kincsem Park éttermében.


 

Bár jelenlegi munkája során a vízen nem sok múzsával találkozhat, s hajója útját még vízilovak sem nagyon keresztezik, Réka hamar rájött, hogyan teheti mégis LÓvá napjait. Képei elrepítenek az egyik legszebb görög sziget, Santorini sziklás hegyvidékére, bepillantást nyújtva a görög szamarak és öszvérek birodalmába, ahol a turisták csacsiháton juthatnak fel a kék spalettás hófehér házakból álló hagyományos görög városka tetejére. Bár kétségtelen, hogy a hosszúfülűeknek nincs könnyű dolga a tűző napon a lépcsőkön fel-le közlekedve, mégis hozzátartoznak a vidék sajátos hangulatához. A csacsik és öszvérek mindig nagy örömmel fogadják a Réka által hozott almákat: a turistáktól megcsömörlött fintorgó csacsi-orrok egyből kitágulnak, amint megérzik az alma illatát…

2013.12.13. Botykai Dóra, Balogh Bori, Lovasok.hu

Hozzászólások