TR Photo – Török Rita

Pillanatokat megőrizni. Gyerekkorom óta foglalkoztat ez a gondolat. Pillanatokat, amik valamiért különlegesek: legyen akár drámai, akár hétköznapi. Szeretetteljes, vagy épp elgondolkodtató.

Még 27 képünk van Török Ritától. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Gyerekkoromban (talán 9, vagy 10 lehettem) vásároltam a legelső fényképezőgépemet. Hónapokig gyűjtögettem rá, „tekerős” filmes volt, 0 automatikával. A mai napig emlékszem az izgalomra, amikor elindultunk otthonról megvenni… Utólag visszagondolva tudom, hogy ott pecsételődött meg a sorsom. Szép, lila dobozával együtt a mai napig megvan.

20 éves koromban volt az első fotó-kiállításom. Kedvenc témáim a ló, a ló-lovas kapcsolata, a mozgás (vagy épp mozdulatlanság) dinamikája, illetve – talán nem lepek meg senkit – a tekintetek szerelmese vagyok. Imádok a szemvillanásokban elveszni, ha kell, veséig látni, ha pedig úgy szükséges a felszínen maradni – legyen szó állat, vagy ember tekintetéről.

Lovasversenyeken, kurzusokon (Lovakkal Másként kurzusokon a Halápi Ranch-en mindig), egyéb sporteseményeken elég gyakran meg lehet találni, illetve szívesen fotózom portrékat (lóval vagy ló nélkül) és hozom ki az emberekből azt az oldalukat, amit esetleg nehezükre esik megmutatni, felfedni. Portréfotózásnál is nagy szerepe van a tekinteteknek és a személyes- és a közhelymentes- egyediségnek.

Szeretek a jelen pillanatban lenni. Szeretek tükröt tartani a világnak, az embereknek. Szeretem, ha egy képem által a néző továbbgondolja, amit lát, vagy látni vél; ha lesz egy saját története, egy saját véleménye a témám kapcsán, ami kicsit átformálja  – ha csak öt percre is – a világát, gondolatait.

Elérhetőségeim:

Török Rita/ TR Photo
www.facebook.com/tr.photography
E-mail: rit.torok@gmail.com
Telefon: +36 30 300-6215

Hozzászólások