Kézsmárkiné Piti Irén gyógypedagógus-lovasterapeuta

Kézsmárkiné Piti Irén gyógypedagógus-lovasterapeuta vagyok. Több, mint 30 éve foglalkozom speciális nevelési igényű gyermekekkel, fiatalokkal, 15 éve pedig lovasterápiával is fejlesztem őket.

Elsők között szereztem hazánkban lovasterapeuta képesítést, s azóta is folyamatosan képzem magam e területen itthon és lehetőség szerint külföldön is. Észtországban, Japánban, Olaszországban, Romániában, Törökországban volt módom tanulmányozni a módszert, s megszereztem az USA-beli SpiritHorse ló-asszisztált egészséggondozás módszer instruktori képesítését is.

2002-ben megalapítottuk szülőkkel a Jó Úton-Lóháton Alapítványt a tevékenység támogatásához, melynek kuratóriumi elnökeként is tevékenykedem. Néhány, az említésre érdemes eredményekből:

  • vak, csak feküdni képes kisgyermek első lépései
  • hiperaktív gyermek többségi iskolai sikere
  • autista gyermek első szavai
  • retardált gyermek felzárkózása
  • olvasás-írásproblémás gyermekek eredményessége az olvasás-írás tekintetében
  • szociális kapcsolatok javulása

Részt vesznek lovasaink a terápiás versenyeken, fesztiválokon sok-sok érmet begyűjtve.

Gyógypedagógusként iskolai munkám hamarosan befejezem, minden erőm a terápiának szeretném szentelni.

Jelenleg Szentesen és Mezőhegyesen tartok foglalkozásokat, azonban szeretnék helyet váltani. Nem azért, mert itt nincs lehetőségem, hanem mert saját gyerekeim a fővárosban illetve környékén élnek, s én is a közelükben képzelem el jövőmet. Nincs szükségem főállásra, mindennapi munkára, de tapasztalataim szeretném kamatoztatni, továbbadni. Tehát szeretnék olyan lovardát találni, ami közel van a fővároshoz, netán annak valamelyik kerületében van, s akik bővítenék szolgáltatásukat lovasterápiával, vagy szükségük van terapeutára.

Telefon: 36-30/544-5777

Email: iren.piti@gmail.com


KapcsoLÓdó oldalak:

Jó úton-lóháton Alapítvány >>

Végzett lovasterápiás szakemberek >>
Fotók: canva.com
Frissítve: 2022.08.10.

Hozzászólások