A hatvani lovas huszárok fegyvere a hazaszeretet

Koszorúzás, hagyományőrző díszmenet, csatabemutató. A 29. Tavaszi Emlékhadjárat hatvani állomásán járt H. Szabó Sándor lovas fotós, akinek felvételei láttán mi is átélhetjük a megemlékezés pillanatait!

Még 26 képünk van a Tavaszi Emlékhadjáratról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

Egy sikersorozat kezdődött el 1849. április 2-án Hatvanban. A tavaszi hadjárat célja az volt, hogy az osztrák csapatokat kiűzzék Magyarország területéről. A hatvani ütközet  nagy jelentőséggel bírt, hiszen végre sikerélménye lehetett a magyar csapatoknak. 

A 29. Tavaszi Emlékhadjárat március 25-tól május 22-ig tart, amelyen hagyományőrző lovasok, javarészt huszárok vesznek részt. Az emlékhadjárat során 35 településen haladnak át. 

Még 26 képünk van a Tavaszi Emlékhadjáratról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

Sosem szabad lebecsülni az ellenfelet

Április 1-jén emlékeztek a dicsőséges ütközetre Hatvanban: a Kossuth téren sorakoztak fel a hagyományőrzők, és onnan együtt vonultak el a Belvárosi Temetőig. Itt, a szabadságharc hőseinek emlékművénél, Horváth Richárd polgármester arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy sosem szabad lebecsülni az ellenfelet. Mikor összecsaptak a magyarokkal az osztrákok, be kellett látniuk, hogy hazaszeretettel, önfeláldozással és bátorsággal állnak szemben, ezt pedig nem tudják legyőzni.

Még 26 képünk van a Tavaszi Emlékhadjáratról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

Minden magyar ember számára fontos 1848/49

Ezután Hornyák Gábor hagyományőrző százados szólt a megjelentekhez, beszédében elmondta: minden magyar ember számára fontos 1848/49, hiszen olyan alapértékeket fektettünk le, amikhez a mai napig ragaszkodnunk kell. A jelenlévők megkoszorúzták az emlékművet, majd a hagyományőrzők díszmenettel vonultak el. A délutáni órákban a Népkertben csatabemutatóval zárult a nap.

2017.04.03. Fotók és szöveg: H. Szabó Sándor

 

Hozzászólások