Flexijoint, ízületi kiegészítő az Equiminstől

Flexijoint az a kiegészítő, amely támogatja az ízületi porc, a kötőszövet és ín gyógyulási folyamatát, valamint fenntartja azok általános egészségét. 

A Flexijoint aktív alkotórészei: 

FLEXIJOINT POR összetétele:
mg/kg
20 grammban
10 grammban
200,000 mg/kg
4000 mg
2000 mg
400,000 mg/kg
8000 mg
4000 mg
240,975 mg/kg
4819 mg
2410 mg
Aszkorbinsav (Vitamin C)
50,000 mg/kg
1000 mg
500 mg
Saccharomyces Cerivisae élesztő
1,000 mg/kg
20 mg
10 mg
Glicin
50,000 mg/kg
1000 mg
500 mg
L-Glutamin
50,000 mg/kg
1000 mg
500 mg
1,000 mg/kg
20 mg
10 mg
Szerves anyagok
 
 
 
Cink
300 mg/kg
6 mg
3 mg
Réz
200 mg/kg
4 mg
2 mg
Mangán
200 mg/kg
4 mg
2 mg
Kobalt
25 mg/kg
0,5 mg
0,25 mg
 

Az elmúlt tíz évben nagyon sok fontos információt tudhattunk meg a merev, fájó ízületek és artrózis kezeléséről. Éveken át csak a fájdalomcsillapítás módszere volt használatos, egyre erősebb fájdalomcsillapítókkal és gyulladáscsökkentő szerekkel. Számos új termék megjelenésével azonban ma már sikerül felvenni a harcot és szembeszállni ezekkel a fájdalmas állapotokkal.


Az Equimins által kifejlesztett Flexijoint nevű ízületi kiegészítők kiváló összetételű aktív alkotórészei biztosítják az ízületek megfelelő kenését és támogatják a kötőszövetek, ínak, szalagok és porcok gyógyulási folyamatát, fenntartva azok egészségét. Magas hatóanyag tartalma, a felszívódást elősegítő összetétele teszi bármelyik Flexijoint terméket kiváló ár-érték arányú kiegészítővé.
A Flexijoint csak olyan természetes összetevőket tartalmaz, amelyek már bizonyítottak az ízületi problémák megoldásában. Az ízületi porc egészsége a porc alkotórészeinek felépülésének és lebomlásának kényes egyensúlyától függ. A mai modern sportlovakkal szembeni elvárások sokkal magasabbak, mint régen, több nyomásnak, stressznek, fizikailag nagyobb behatásoknak vannak kitéve, amely nagyobb megterhelést jelent az ízületekre is. 
A porc, amely az ízület utolsó védelmi vonala, folyamatosan száll szembe a fizikai behatásokkal. Korábban úgy vélték, hogy ha a porcszövet sérül, az visszafordíthatatlan. Azonban mára már a kutatások bebizonyították, hogy megfelelő segítséggel a test meg tudja újítani a porcszövetet is. Ehhez a megfelelő segítséget az alábbi alkotórészektől kapja: kondroitin szulfát, az MSM, glükózamin, és C vitamin (aszkorbinsav). 
Ezek az alkotórészek természetesen előfordulnak a szervezetben és a ‘nutraceutical’ kategóriába tartoznak, ami az angol ‘nutrition’- táplálkozás és ‘pharmaceutical’ – gyógyszertan szavakból tevődik össze. Ezek olyan szájon át alkalmazott anyagok, amelyek a szervezet megfelelő szerkezetéhez és működéséhez szükségesek. Együtt természetes ízületi táplálékkiegészítők.  

Kondroitin szulfát

A kondroitin szulfát magas viszkozitású mukopoliszacharid. Ez a leggyakoribb glükózaminoglikán a porc állományban. A porc többek között neki köszönheti szilárdságát és rugalmasságát. A kondroitin szulfát előfordul még a csontszövetben és az érrendszerben is. A kondoritin szulfát a porcban fehérjemolekulákhoz kapcsolódva, úgynevezett proteoglikán szerkezeti alkotórészeként fordul elő. A porcszövet a proteoglikánok jó vízmegkötő képességének köszönheti nagy víztartalmát és rugalmasságát. Az ízületi porc rendelkezik azzal a képességgel, hogy össze tud nyomódni, majd eredeti helyzetébe visszaállni. Ez a ‘lengéscsillapító’ képesség nagy mennyiségű folyadék megkötését igényli. A kondroitin szulfát segíti a porc rugalmasságának helyreállítását. A porcbontó enzimeket gátolva visszafogja a porcpusztulást, és a hialuronsav szint növelésén keresztül emeli az ízületi folyadék viszkozitását.

A másik nagyon fontos tulajdonsága, hogy jelentős mértékben gátolja a porcbontó enzimek kialakulását. A degeneratív ízületi megbetegedés, az artrózis jellemzően akkor alakul ki, ha már megváltozott a porcszövet metabolizmusa. Ez azt jelenti, hogy a porcszövet lebomlása nagyobb ütemű és mértékű, mint az újonnan épülő porcszövet szintézise.

Glükózamin hidroklorid 

Az egészséges porcszövet is csak korlátozott mennyiségű glükózamint tud előállítani, a sérült pedig még kevesebbet. A glükózamin glükózból és a glutamin nevű aminosavból épül fel, a vízmegkötő glükózaminoglikán előanyaga, a porc egészségének megőrzésének egyik kulcsfontosságú anyaga.

A glükózamin szintén gátolja a porcot bontó enzimek működését, ezáltal képes megállítani, illetve lassítani a porcpusztulás folyamatát, valamint javítja az ízületi folyadék viszkozitási tulajdonságait is. Ezek mellett a glükózaminnak a klasszikus gyulladásgátló gyógyszerekhez hasonló hatása is van. A kondroitin-szulfáttal együtt a szalagokat és ínakat is erősíti. 

MSM  (Metil Szulfonil Metán)

Az MSM biológiailag rendelkezésre álló szerves kén forrás, a testben több, mint 150 életfontosságú anyag építőköve. Nagyon könnyen felszívódik és hasznosul a szervezetben, különösen fontos a rugalmas ízületek érdekében. Az MSM megtalálható a test minden kötőszövetében. Számos hormon, aminosav, az immunrendszer által termelt fehérjék (immunoglobulinok) a pata, és a szőrzet számára is fontos a kén a helyreállítási folyamatokhoz.

Az MSM rendkívüli képességei segítenek a test ízületi gyulladások, duzzanatok elleni védekezésében, védik az ízületeket a sérüléstől és általánosságban segítenek a szövetgyógyulásban. Segít a sejtek átjárhatóságának fenntartásában, ezzel felgyorsítja a gyulladásos folyamatok gyógyulását.

Hialuronsav

A hialuronsav egy természetes poliszacharid, amely minden szövetben megtalálható, vízmegkötő, illetve az ízületekben és izmokban nedvképző, kenőanyag szerepet tölt be. A hialuronsav természetesen is előfordul az ízületekben, sűríti az ízületi folyadékot és részt vesz a porcszövet táplálásában.

A hialuronsav gyorsan képes a vizet felvenni, megkötni, és leadni, ezáltal az ízületi folyadék viszkozitását, súrlódást csökkentő képességét befolyásolja, és védi a porcokat. Mivel képes átjutni az ízületi tok belső hámján gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása is van. A hialuronsavat adják közvetlenül az ízületbe injekciózva is, hogy megakadályozza a további kopást, fájdalomcsillapító, mozgásjavító hatású. A hialuronsav emellett kiváló antioxidáns és antibakteriális hatású.


Az Equimins termékkínálatában minden olyan táplálékkiegészítőt megtalálsz, amely segít lovad egészségének és csúcskondíciójának elérésében, illetve megőrzésében. Termékeinkről részletes leírást a honlapunkon találsz: www.equimins.hu vagy www.lovitamin.hu

2013.07.16.
A cikket összeállította: Möhöly Christa Termékfelelős, Equimins


Equimins Hungary 
AB-ORIGINAL KFT.
9200 Mosonmagyaróvár
Kossuth Lajos utca 31.
+36 30/979 6578
+36 30/226 9956
 

 

Hozzászólások