Huaso beugrott a rekordok könyvébe

2,47 méteres ugrását máig sem sikerült túlszárnyalni

1949. február 5-én Huaso 2,47 méter magasat ugrott Alberto Larraguibel kapitánnyal a hátán Chilében. A kapitány több mint két évig trénírozta Huasot erre a rekordkísérletre.

A mutatvány Chile első világrekordja és egyik legfontosabb sporttörténeti eseménye lett – hiszen korábban még senki sem próbálkozott egy ilyen magas akadály átugratásával. Huaso rekordját azóta sem sikerült megdönteni.

"Első próbálkozásra nem jól ítéltem meg a távolságot – nyilatkozta a kapitány. A második alkalommal csupán egy centiméteren múlott a siker, de Huaso a mellső lábaival beleért az akadályba és elestünk. Végül a harmadik alkalommal sikerült! Az akadály legmagasabb pontján négy méter magasból láttam be a pályát. Ez után éreztem, hogy egyenesen zuhanok a föld felé és attól tartottam, Huaso lábai ismét az akadályhoz érnek, de végül megcsináltuk. Az ugrás egy örökkévalóságnak tűnt és körülöttünk néma csend volt. Senki nem mert megszólalni. Egyből arra gondoltam, hogy valami rossz történhetett, mert nem hallottam Huaso lábainak megszokott tompa puffanását a földön."

2013.07.24. Forrás: Horsenation.com
Frisch Andrea, Lovasok.hu
Frissítve: 2015.07.27.

Hozzászólások