Az Equimins egyedülálló kiegészítője, az MSM – Metil Szulfonil Metán

100 % tiszta MSM, Kanadai fenyő eredetű. Biológiailag rendelkezésre álló kén-forrás, különösen fontos a rugalmas ízületek érdekében. Nélkülözhetetlen bármilyen korú bármilyen típusú versenyben vagy képzésben lévő lovak esetében a mozgékonyság és egészséges állapot megőrzésében. Az MSM megtalálható a test minden kötőszövetében, olyan egyedi anyag, amely a testben több, mint 150 életfontosságú anyag építőköve.

Rendkívüli képességei segítenek a test ízületi gyulladások, duzzanatok elleni védekezésében, védik az ízületeket a sérüléstől és általánosságban segítenek a szövetgyógyulásban.

Az MSM fehér színű, kristályos por, amelyet az ételhez vagy ivóvízhez keverve adhatunk. Egyszerű, de mégis fontos és hatékony kiegészítő. Az MSM, a széles körben elfogadott ízületi fájdalomcsillapító a szerves kén egyik formája, melyet a test enzimek, antitestek, glutation, kötőszövet és nyálkamembránok létrehozásához használ fel. Szükséges az aminosavak létrehozásához is, így a kéntartalmú összetevők a fehérjék molekuláris szerkezetét is segítenek fenntartani.

Tovább az MSM Cream oldalára >>

Az MSM gyulladáscsökkentő hatása segíti a gyorsabb regenerálódást és enyhíti az izomfájdalmakat és görcsöket is, csakúgy, mint az ízületi fájdalmakat és a gyulladást. A glükózamin, a kondroitin és az MSM kombinálása javíthatja az ízületek egészségét és csökkentheti az ízületi fájdalmakat. C-vitaminnal kombinálva az allergiás tüneteket enyhíti és javítja a bőr egészségét.

Az MSM segíti a kollagén képződését, ami az ízületek és az izmok egészségének szempontjából fontos csakúgy, mint a sebgyógyulás elősegítésében. Bár az MSM a kénfélék családjába tartozik, nem összekeverendő a kéntartalmú gyógyszerekkel. Ez a biztonságos antioxidáns, méregtelenítő és gyulladáscsökkentő anyag.

Hogyan segíti elő az izomtömeg növekedést és regenerálódást:

 • Csökkenti a fájdalmakat és a gyulladást, a méreganyagok felhalmozódásának megakadályozásával és a tápanyagok sejtekbe való felszívódásának elősegítésével pedig felgyorsítja az ízületek és izmok regenerálódását 

 • Potenciálisan támogatja a kollagén képződését, így segítve elő az izmok, ízületek, a bőr, a haj és a körmök egészségét

Hogyan képes növelni az energiaszintet és az állóképességet:

 • Inzulin komponensként segíti a sejtek glükóz felvételét az energiatermeléshez 

Az MSM előnyei részben a sejtfalak rugalmasságát és áteresztőképességét helyreállító képességének tudhatóak be; ezzel lehetővé válik a toxinok ki-és a tápanyagok beáramlása. Ha a sejtek egyensúlyban vannak, akkor az ízületekben és izmokban gyulladást okozó toxinok képződése megelőzhető. Ennek köszönhető, hogy az MSM a gyulladások és fájdalmak okát szünteti meg, ahelyett hogy csak a tüneteket kezelné. A légúti és egyéb allergiától szenvedők körében is hatásosnak találták az MSM-et, még a komoly tünetek enyhítése szempontjából is. 

Mivel egyes B-vitaminok működéséhez is szükséges a kén, a szénhidrát anyagcserét és az ebből fakadó energiatermelést is elősegíti. A sejtek glükóz felvételének elősegítésével szintén az optimális energiaszintet támogatja.

Néhány kutató véleménye szerint ma az MSM lehet a leghatásosabb vény nélkül elérhető gyulladáscsökkentő. Jelentősen csökkenti az arthritiszes és arthrózisos fájdalmakat.

Adagolási javaslat nagylovak számára:
 • Akut időszakban:
  4-5 adagolókanál / nap
 • Megelőzésre és fenntartásra
  1-3 adagolókanál / nap
Pónik számára:
 • Akut időszakban:
  4-5 adagolókanál / nap
 • Megelőzésre és fenntartásra
  1-3 adagolókanál / nap

Az akut időszak általában 10 nap legyen, majd ezután térjen át fenntartási adagra. Versenyben lévő lovak számára az akut időszak adagját használja a verseny előtt 3-4 napig, majd utána még 2 napon át.

 • Tárolása: száraz, hűvös helyen 10-20 C között, fénytől és nedvességtől védve.
 • Használat után lezárandó
 • Nem tartalmaz a Jockey Club és FEI által tiltott anyagokat
 • Kiszerelés: 350g (EH 400), 1kg (EH 401), és 3kg (EH 721) vödörben

Az Equimins termékkínálatában minden olyan táplálékkiegészítőt megtalálsz, amely segít lovad egészségének és csúcskondíciójának elérésében, illetve megőrzésében. Termékeinkről részletes leírást a honlapunkon találsz: www.equimins.hu vagy www.lovitamin.hu

2013.09.03.
A cikket összeállította: Möhöly Christa Termékfelelős, Equimins


Equimins Hungary 
AB-ORIGINAL KFT.
9200 Mosonmagyaróvár
Kossuth Lajos utca 31.
+36 30/979 6578
+36 30/226 9956
 

 

Hozzászólások