A lovadat is felismeri az új okosnyereg

Ha az okostévé, okostelefon és okosóra után még nem szédültél bele az intelligens kütyük világába, akkor hadd mutassuk be az okosnyerget, mely jobban figyeli lovad mozgását, mint a Nagy Testvér. Sőt, átverni sem lehet, öt nap után már messziről felismeri lovadat!

A francia fejlesztésű okosnyereg, a Blue Wing alkotói szerint új szintre emeli ló és lovas kapcsolatát. 

A okos ugrónyereg úgynevezett "Equisense" technológiát használ, melynek segítségével képes követni, hogy a ló melyik jármódban melyik kézen mennyi ideig dolgozott, valamint elemzi a ló mozgásának ritmusát és szimmetriáját is.

Érzékel, elemez és megjegyez

A mobil applikáció kielemzi és naplózza az értékeket, így a lovas teljes képet kap arról, hogy mikor milyen intenzív volt az edzés, hogyan és mennyi akadályt sikerült leküzdenie lovával. Jegyzi a vágtaugrások hosszát, és magát a pályát is, érzékeli, ha a ló túlságosan balra vagy jobbra sodródott. Sőt, az okosnyereg az ötödik edzés után már felismeri a lovadat!

A Blue Wing váza úgy lett kialakítva, hogy kövesse a ló hátának mozgását, annak ívét, így csökkentse a ló hátát érő ütéseket. Az University of California Davis tesztjei szerint ez az első nyereg, ami valóban egyértelmű előnyöket biztosít a lovaknak, ugyanis olyannyira jól illeszkedik, hogy képes csökkenteni a ló stressz-szintjét is.

Élvonalbeli lovasok használják 

A Voltaire Design 2010 óta foglalkozik nyeregkészítéssel, nyergeit élvonalbeli lovasok használják. Páldául Beezie Madden a Voltaire Design egyik nyergében nyerte meg a 2013-as Világkupa Döntőt, de az ismert német militarylovas, Dirk Schräde is a Voltaire Design egyik remekművében lovagolt a 2012-es londoni olimpián.

Csak ennyibe fog kerülni

Az új okosnyerget 2016 májusától vásárolhatod meg mindössze 6.900 amerikai dollárért, vagyis potom 2 millió forintért. De akár Te lehetsz annak a tíz vásárlónak az egyike, akik 15.000 dollárt fizetnek, cserében pedig egy életen át ellátják őket Blue Wing nyergekkel. Megéri, nem?

És hogy mi is ez a technoLÓgia, ami új világot teremt ló és lovas között? A lenti videóból kiderül:

2016.02.09. Horváth Annamari
Forrás: Horsetalk

Hozzászólások