Orlov-Rostopchin – Orosz hátasló – Russian Riding horse

Orlov-Rostopchin – Orosz hátasló – Russian Riding horse

Orosz fajta, mely 1845-ben alakult ki. Progresszív keresztezést használtak két fajtával, az Orlov Saddlebreddel és a Rostopchin-nel. Később a lovakat átszállították egy másik ménesbe, Limarevo-ba. Az Orlov-Rostopchin kisebb, mint az Orlov Saddle, egyaránt jellemzi az Orlovok díjlovas képessége és a Rostopchin-ok gyorsasága.

Gyönyörű, atlétikus, gyors, robosztus és kitartó, kiváló testfelépítéssel és elegáns főnemesi mozgással. Nyugodt és jó temperamentumú. Leginkább fekete színben található meg a fajta, de előfordul pej és sárga színben is.

A fajta részt vett a két világháborúban is. A Russian Riding horse nevet az 1930-as években kapta szovjet tisztviselőktől. A második rekonstruálását a fajtának az 1950-es években kezdték. Segítségül az ukrán hátaslovat, a trakehnenit, telivért és anglo-magyar lovat használtak.

1979-ben ismét javítottak a fajtán, telivért, arabot, félvér lovat, akhal-tekinit, orlov ügetőt és anglo-arabot használtak. De ez nem igazán felelt meg a célnak. Napjainkban a tenyésztés angol telivérrel és arab fajtákkal történik.

Fordította: Jenna2
Kép: Canva
Frissítve: 2023.02.28.

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ

Hozzászólások